Aptieku ērtākai atrašanai mudina izmantot «Aptieku karti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Tā kā tuvojas svētku brīvdienas, un cilvēkiem var būt vajadzība pēc zālēm laikā, kad ārsti un daļa aptieku nestrādās, Zāļu valsts aģentūra atgādina par tiešsaistes rīku "Aptieku karte".

Aptieku kartē var redzēt zāļu tirdzniecības vietu kontaktus, adresi, kā var arī redzēt tās aptiekas, kas zāles izgatavo pašas, un arī to, kuras aptiekas strādā visu diennakti.

"Aptiekas var meklēt gan pēc nosaukuma, gan pietiek, ja mēs tikai norādām pilsētu vai ielas nosaukumu. Un tādā veidā var atrast sev tuvāko aptieku, un sazināties ar šo aptieku, jo "Aptieku kartē" ir pieejams arī tālruņa numurs, un uzzināt to, vai konkrētās zāles šajā aptiekā ir pieejamas. Tādā veidā cilvēks ietaupa sev laiku, nestaigājot pa vairākām aptiekām un meklējot sev konkrēto produktu," pastāstīja Zāļu valsts aģentūras pārstāve Dita Okmane.

Daudzus cilvēkus šoziem satraucis fakts, ka aptiekās nav nopērkamas ārstu izrakstītas zāles, trūkst arī antibiotiku  pieaugušajiem. Zāļu valsts aģentūrā uzsvēra, ka antibiotiku trūkums šajā sezonā ir problēma visā Eiropā.

Patlaban piegādes notiekot, taču zāļu apmēri neesot tādi kā citus gadus.

"Šogad visā Eiropā ir bijis liels antibiotiku patēriņš. Un ražotājs diemžēl nespēja saražot pietiekamā daudzumā šīs zāles, un šobrīd saskaramies ar to, ka mums ir piegādes pārtraukumi," sacīja Okmane.

Savukārt Zāļu reģistrā internetā atrodama informācija par zālēm un to pieejamību. Zāles var meklēt pēc to nosaukuma vai aktīvās vielas. Tāpat reģistrs parādīs, vai zāles atrodas noliktavās, kas nozīmē, ka aptieka tās var pasūtīt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti