Aptauja: Vairāk nekā piektdaļai mājsaimniecību gada laikā samazinājušies ienākumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Vairāk nekā piektdaļai (21%) Latvijas mājsaimniecību pēdējā gada laikā ir samazinājušies ienākumi, 66% ienākumi nav mainījušies, bet 13% ienākumi ir palielinājušies, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) 2021. gada iedzīvotāju aptaujas par ienākumiem un dzīves apstākļiem provizoriskie dati.

Savukārt nākamajos 12 mēnešos vairākums (78%) mājsaimniecību prognozē, ka viņu kopējie ienākumi nemainīsies, 15% – ka ienākumi pieaugs un 7% sagaida ienākumu samazināšanos.

No tām mājsaimniecībām, kas ziņoja par ienākumu samazinājumu iepriekšējā gada laikā, gandrīz trešdaļa (30%) sagaida, ka ienākumi palielināsies, vairāk nekā puse (52%) prognozē, ka ienākumi paliks nemainīgi, bet 18% pieņem, ka ienākumi vēl vairāk samazināsies.

Avots: Centrālās statistikas pārvalde (CSP)

CSP līdz 30. jūnijam veic iedzīvotāju aptauju par ienākumiem un dzīves apstākļiem (EU-SILC). Šīs aptaujas ietvaros tiek iegūta informācija arī par Covid-19 krīzes ietekmi uz iedzīvotāju garīgo veselību, ienākumiem, iespējām strādāt un mācīties attālināti.  Provizoriskie dati ir iegūti no 4000 mājsaimniecību atbildēm, kas ir aptuveni divas trešdaļas plānotā skaita. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti