Aptauja uzrāda kontrabandas preču popularitātes mazināšanos Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

78% Latvijas iedzīvotāju pēdējā gada laikā nav iegādājušies kontrabandas preces, piemēram, cigaretes, alkoholu vai degvielu, liecina pētījumu centra SKDS aptauja.

SKDS direktors Arnis Kaktiņš pastāstīja, ka pirms četriem gadiem 70% atzina, ka paši nav pirkuši kontrabandu un nezina, ka to dara draugi, radi, paziņas. Tātad dinamika pozitīvā virzienā ir par astoņiem procentpunktiem.

“Ja tagad runājam konkrētāk, vai pēdējā gada laikā paši vai radi, draugi, paziņas ir pirkuši kontrabandas cigaretes vai citus tabakas, nikotīna izstrādājumus, tad 2013.gadā 27% teica, ka “jā”. Tagad tas ir nokritis vairs tikai 7%.

Šobrīd tikai 3% saka, ka pirkuši kontrabandas degvielu, kas nozīmē, ka tā lieta tomēr pastāv, tā ir sāpīga, aktuāla. Bet 2013.gadā – 15%, 2015.gadā – 9%. Mēs redzam – acīmredzami tas ir gājis uz leju.

Un arī [kontrabandas] alkohols ir gājis uz leju - jā, 2% saka, ka ir kaut ko tādu darījuši. Pirms gada bija līdzīgi, bet pirms trijiem gadiem bija 4%, kas ir divreiz vairāk,” pastāstīja Kaktiņš.

SKDS direktors Arnis Kaktiņš
00:00 / 00:43
Lejuplādēt

Plašāku pētījumu SKDS prezentēs ceturtdien, 30.jūnijā, ikgadējā forumā “Cīņa ar kontrabandu - izaicinājumi un panākumi”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti