Labrīt

Fotogrāfe Inese Kalniņa Vecrīgas jumtiem veltījusi veselu fotomākslas projektu

Labrīt

Folkloras kopa "Upīte" kopā ar draugiem ieraksta vīru dziesmu albumu “Padzīdam i...”

Ārkārtas situācija Latvijas iedzīvotājiem likusi aizdomāties par uzkrājumu veidošanu

Aptauja: Covid-19 krīze likusi 26% iedzīvotāju sākt veidot uzkrājumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Covid-19 krīzes laikā 26% Latvijas iedzīvotāju pārvērtējuši savus uzkrājumu veidošanas paradumus un ir apņēmušies sākt veidot iekrājumus vai uzkrāt vairāk līdzekļu nekā iepriekš, liecina bankas  “Luminor” pētījums, Latvijas Radio pastāstīja bankas pensiju produktu vadītāja Anželika Dobrovoļska.

Visās trīs Baltijas valstīs veiktā iedzīvotāju aptauja, liecina, ka tikai 5% uzskata, ka viņiem ir pietiekami daudz līdzekļu vai īpašumu, lai izdzīvotu pensijas vecumā, un 80% uzskata, ka viņiem nav pietiekamu uzkrājumu vecumdienām.

Tikmēr 27% līdz šim nav veidojuši uzkrājumus un arī neplāno to darīt.

Latvijā 32% iedzīvotāju tagad pensiju 2. līmeni vērtē augstāk nekā pirms Covid-19 krīzes, īpaši tas raksturīgs jaunākiem cilvēkiem vecumā no 23 līdz 34 gadiem (39%), tikmēr iedzīvotāji vecumā virs 50 gadiem ir negatīvāk noskaņoti.

Salīdzinot ar pārējām Baltijas valstīm, Latvijā ir lielākais īpatsvars to cilvēku, kas pēdējo mēnešu laikā nolēmuši sākt veidot uzkrājumus pensiju 3. līmenī, turklāt vairums no tiem ir jauni cilvēki. 22% cilvēku vecumā no 23 līdz 34 gadiem plāno sākt veidot uzkrājumus 3. pensiju līmenī, kamēr vecumā no 50 līdz 59 gadiem to plāno darīt tikai 7%.

Dobrovoļska norādīja, ka tagad parādās vēlme uzkrāt, cilvēki kļūst zinošāki, bet, beidzoties krīzei, var noplakt arī apņēmība, tāpēc svarīgi būt sistemātiskiem un pieradināt sevi pie krāšanas; var sākt ar mazām summām, bet pieradināt, ka katru mēnesi tas ir obligāts maksājums, no kura nevar izvairīties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti