Panorāma

NA prasa iekšlietu ministra demisiju

Panorāma

Muzejā izveidota porcelāna leļļu izstāde

Sākusies Finanšu izglītības nedēļa

Aptauja: 56% atzīst zināšanu trūkumu par finansēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Iedzīvotāju aptaujā rāda, ka 56% atzīst zināšanu trūkumu par finansēm. Visvairāk trūkst informācijas par pensijām, nelikumīgiem pakalpojumu sniedzējiem un uzkrājumu veidošanu. Tā trešdien informēja Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK), kura sadarbībā ar Izglītības ministriju organizē finanšu izglītības nedēļu.

Izglītības satura centra vadītājs Guntis Vasiļevskis atzīst, ka vērtīgākais šajā nedēļā būs iespēja aizpildīt zināšanu robus ikvienam: "Šajā nedēļā visa ģimene - mamma, tētis un bērns - kopā, katrs savā jomā varēs iegūt zināšanas par finansēm."

Aktīvi finanšu pratības nedēļā piedalās bankas, kuras izveidojušas dažādus interaktīvus testus un spēles internetā, kā arī rīko seminārus un atvērto durvju dienas. Komercbanku asociācijas vadītājs Mārtiņš Bičevskis stāsta, ka organizācija piedalās ar īpašu pētījumu par naudas lietām: " Tas ir pētījums, kā ģimenes paradumi ietekmē jauniešu attieksmi pret naudu un iemāca rīkoties ar naudu." 

FKTK interneta mājas lapā ievietota skaidrojoša informācija, kā arī testi, kuros var pārliecināties par savu zināšanu līmeni. Komisijas vadītājs Kristaps Zakulis atzīst, ka lielākie robi ir jauniešiem informācijā par pensijām, bet viszinošākie ir cilvēki brieduma gados. 

Finanšu izglītības nedēļā piedalās gan Izglītības ministrija, gan banku uzraugs, gan arī vairākas komercbankas. Šādas izglītojošas kampaņas plānots rīkot ik gadu.

Arī Latvijas Radio aptaujātie iedzīvotāji atzīst, ka zināšanu finanšu jomā trūkst:
"Gribētu vairāk uzzināt par vērtspapīriem. Par pensiju nekas nav skaidrs, bet daudz vienalga nebūs, tad man īpaši neinteresē."
"Nē, jūs ko, es absolūti neko nezinu. Gribētos vairāk uzzināt par eiro ieviešanu. Kad tas būs, kādi plusi, mīnusi."
"Es neko nezinu, zinu tikai, ka viņa ir un nav. Līdz pensijai nenodzīvošu, jo visu laiku tikai pagarina termiņu. Māte visu mūžu strādāja, un pensijā tāds čiks vien ir."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti