Apstrādes rūpniecības produkcijas apjoms februārī pieauga par 2,5%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Apstrādes rūpniecības produkcijas apjoms 2022. gada februārī, salīdzinot ar 2021. gada februāri, pēc kalendāri koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās palielinājās par 2,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Ražošanas apjoma kāpums bija arī ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 15,2%, bet elektroenerģijas un gāzes apgādē bija kritums par 19,9% (saruka koģenerācijas stacijās saražotās elektroenerģijas apjoms un gāzes piegāde patērētājiem). Kopējā rūpniecības produkcijas izlaide samazinājās par 0,6%.

Šī gada februārī no kopumā 22 apstrādes rūpniecības nozarēm produkcijas izlaides pieaugumu uzrādīja 15 nozares, tai skaitā:

  • dzērienu ražošana – par 53,5%,
  • ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošana – par 25,1%,
  • nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošana – par 18,4%,
  • elektrisko iekārtu ražošana – par 11,2%,
  • iekārtu, mehānismu un darba mašīnu ražošana – par 6,1%.

Produkcijas apjoms pieauga arī divās no trim pēc īpatsvara lielākajās nozarēs – koksnes un koka izstrādājumu ražošanā un gatavo metālizstrādājumu ražošanā, izņemot mašīnas un iekārtas – attiecīgi par 2,4% un 12,7%.

Savukārt ražošanas apjoms saruka datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā – par 24,4%, iekārtu un ierīču remontā un uzstādīšanā – par 14,4%, kā arī pēc īpatsvara otrajā lielākajā apstrādes rūpniecības nozarē – pārtikas produktu ražošanā – par 7,5%.

2022. gada februārī, salīdzinot ar šā gada janvāri, apstrādes rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 2,1%. Ražošanas apjoma kāpums bija ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 2,1%, bet kritums – elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 3,2%. Kopējā rūpniecības produkcijas izlaide samazinājās par 2,5%.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

2022. gada februārī, salīdzinot ar 2021. gada februāri, apstrādes rūpniecības apgrozījums pēc kalendāri koriģētiem datiem faktiskajās cenās pieauga par 22,6%. Apgrozījums vietējā tirgū pieauga par 18,1% un eksportā – par 24,5% (tai skaitā eirozonā – par 36,5%, ārpus eirozonas – par 16,3%).

2022. gada februārī, salīdzinot ar 2022. gada janvāri, apstrādes rūpniecības apgrozījums pēc sezonāli koriģētiem datiem samazinājās par 1,4%. Vietējā tirgū apgrozījums samazinājās par 0,7% un eksportā – par 1,7% (tai skaitā eirozonā – par 1,4 %, ārpus eirozonas – par 1,9%).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti