Apstrādes rūpniecības apgrozījums novembrī samazinājās par 0,8%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

  2014.gada novembrī, salīdzinot ar oktobri, apstrādes rūpniecības apgrozījums pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem faktiskajās cenās samazinājās par 0,8%, liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. 

Apgrozījuma samazināšanos ietekmēja eksporta samazinājums par 2,7% (no tā eirozonā – par 0,2% un ārpus eirozonas – par 5,6%). Savukārt vietējā tirgū apgrozījums pieauga par 0,7%.

 Apgrozījuma samazinājums, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, bija iekārtu un ierīču remonta un uzstādīšanas nozarē (kuģu un laivu remonts un apkope, visādu veidu iekārtu un ierīču remonts un apkope, ražošanas iekārtu un ierīču uzstādīšana) par 25,2% (vietējā tirgū – par 23,4%, eksportā – par 31,6%), tekstilizstrādājumu ražošanas nozarē – par 8,4% (vietējā tirgū – par 7,6%, eksportā – par 8,7%) un dzērienu ražošanas nozarē – par 5,5% (tai skaitā eksportā samazinājums par 27%, bet vietējā tirgū  pieaugums par 1,4%).

Apgrozījuma pieaugums novembrī, salīdzinot ar oktobri, bija ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanas nozarē par 7,2% (vietējā tirgū – par 8,1%, eksportā – par 6,7%), gumijas un plastmasas izstrādājumu ražošanas nozarē – par 4,5% (vietējā tirgū pieaugums par 8,8%, bet eksportā samazinājums par 5,2%), gatavo metālizstrādājumu ražošanā, izņemot mašīnas un iekārtas – par 4,4% (no tā vietējā tirgū pieaugums par 9,2%, bet eksportā - kritums par 2,9%).

2014. gada novembrī, salīdzinot ar 2013. gada attiecīgo periodu, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem faktiskajās cenās apstrādes rūpniecības apgrozījums samazinājās par 7%. Vietējā tirgū apgrozījums sarucis par 9,3%, eksportā – par 4% (no tā eirozonā – par 7,7%, bet ārpus eirozonas  - par 2,1%).

Atsevišķu apstrādes rūpniecības nozaru apgrozījuma pārmaiņas
2014. gada novembrī  procentos, salīdzinot ar 2013. gada novembri
(kalendāri izlīdzināti dati):

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti