Apstrādes rūpniecības apgrozījums februārī samazinājās par 1,1%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

2015.gada februārī, salīdzinot ar janvāri, apstrādes rūpniecības apgrozījums pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem faktiskajās cenās samazinājās par 1,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunākie dati. Vietējā tirgū apgrozījums samazinājās par 0,9%, eksportā – par 1,4%, no tā eirozonā – par 5,4%. Ārpus eirozonas realizācijas apjoms palika iepriekšējā mēneša līmenī.

Apgrozījuma samazinājums februārī, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, bija gatavo metālizstrādājumu ražošanas nozarē, izņemot:

  • mašīnas un iekārtas – par 3,9% (samazinājums eksportā par 14%, vietējā tirgū pieaugums par 2,3%),
  • automobiļu, piekabju un puspiekabju ražošanas nozarē – par 3,5% (eksportā kritums par 6%, vietējā tirgū pieaugums par 5,1%),
  • pārtikas produktu ražošanas nozarē – par 3% (samazinājums bija gan vietējā tirgū, gan eksportā attiecīgi par 0,8% un 8,8%),
  • ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanas nozarē – par 2,2% (no tā samazinājums vietējā tirgū par 4,9%, eksportā – par 0,1%).

Rūpniecības apgrozījuma pieaugums bija elektrisko iekārtu ražošanā par 4,6% un dzērienu ražošanā – par 3,7%. Abās minētajās nozarēs apgrozījums pieauga gan vietējā tirgū, gan eksportā. Tekstilizstrādājumu ražošanas nozarē apgrozījums pieauga par 3,3% un tā pamatā bija realizācijas kāpums vietējā tirgū (eksportā – samazinājums).

2015.gada februārī, salīdzinot ar 2014.gada februāri, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem apgrozījums apstrādes rūpniecībā samazinājās par 6,9%, un to ietekmēja produkcijas realizācijas samazinājums vietējā tirgū par 13,1%. Nelielu apgrozījuma pieaugumu eksporta tirgos par 1% nodrošināja apgrozījuma palielinājums eirozonā – par 19,5% (ārpus eirozonas samazinājums  par 9,1%).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti