Apstrādes rūpniecības apgrozījums februārī pieaudzis par 4,1%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šī gada februārī, salīdzinot ar janvāri, apstrādes rūpniecības apgrozījums pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem faktiskajās cenās pieauga par 4,1%, tai skaitā vietējā tirgū - par 7,3%, bet eksports palika iepriekšējā mēneša līmenī (no tā eirozonā bija kritums par 7,9%, bet ārpus eirozonas pieaugums par 3,8%), liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Apgrozījuma pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi bija automobiļu, piekabju un puspiekabju ražošanas nozarē - par 26,7% (vietējā tirgū - pieaugums 2,1 reizes, bet eksportā samazinājums par 5,4%, no tā eirozonā - par 2,4% un ārpus eirozonas - par 8,2%), nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanas nozarē - par 14,4%% (vietējā tirgū - par 17,8%, eksportā - par 4,9%, no tā eirozonā - par 15,2% un ārpus eirozonas - par 1,6%), poligrāfijā un ierakstu reproducēšanā - par 6,2% (vietējā tirgū - pieaugums par 8,8%, bet eksportā samazinājums par 4%, no tā eirozonā - par 23,7% un ārpus eirozonas - par 0,9%).

Salīdzinot ar 2013. gada februāri, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem apgrozījums apstrādes rūpniecībā pieauga par 5,7%. Izaugsmes pamatā bija vietējā tirgus pieaugums par 14,5%, bet eksportā bija samazinājums - par 3,9% (no tā eirozonā - par 0,9%, bet ārpus eirozonas par 5,5%). 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti