Apstrādes rūpniecības apgrozījums 2014. gadā samazinājās par 1,1%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

2014. gadā, salīdzinot ar 2013. gadu, apstrādes rūpniecības apgrozījums samazinājās par 1,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes jaunākie dati.

Metālu ražošanas nozarē gan vietējā tirgus, gan eksporta apgrozījums samazinājies par 58,1%, savukārt iekārtu un ierīču remonta un uzstādīšanas nozarē - par 26,7%, elektrisko iekārtu ražošanas nozarē - par 21,8%, bet apģērbu ražošanas nozarē - par 15,3%.

Lielākajās apstrādes rūpniecības nozarēs (pēc īpatsvara) apgrozījums pieauga: kokapstrādē - par 10,8%, pārtikas produktu ražošanas nozarē - par 2,3% un gatavo metālizstrādājumu ražošanas nozarē - par 6,8%.

 

2014.gada 4. ceturksnī, salīdzinot ar 2013.gada 4. ceturksni, apstrādes rūpniecības apgrozījums samazinājās par 4,9%, tai skaitā vietējā tirgū – par 6,3% un eksportā – par 3%.

Šī paša gada 4. ceturksnī, salīdzinot ar tā 3. ceturksni, apstrādes rūpniecības apgrozījums palika iepriekšējā ceturkšņa līmenī – vietējā tirgū pieaugums par 0,7%, savukārt eksportā - samazinājums par 0,8%.

2014.gada decembrī, salīdzinot ar iepriekšējā gada decembri, apgrozījums apstrādes rūpniecībā samazinājās par 4,7%, tai skaitā vietējā tirgū – par 2% un eksportā – par  8,1%.

Pagājušā gada decembrī, salīdzinot ar novembri, apstrādes rūpniecības apgrozījums samazinājās par 0,3%. To ietekmēja  eksporta apgrozījuma kritums par 3% un  pieaugums vietējā tirgū par 1,8%.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti