Apstiprina «Sadales tīkla» padomi; tās priekšsēdētājs - Kristaps Ločmelis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Akciju sabiedrības "Sadales tīkls" akcionāru sapulcē otrdien iecelta jauna uzņēmuma padome, kurā strādās Viktorija Meikšāne, Inese Zīle, Edijs Šaicāns un Kristaps Ločmelis, informēja uzņēmuma kapitāldaļu turētājs - akciju sabiedrība "Latvenergo".

Pirmajā sēdē par padomes priekšsēdētāju ievēlēja Kristapu Ločmeli, par padomes priekšsēdētāja vietnieku – Ediju Šaicānu.

"Padomes locekļiem ir uzņēmuma ilgtermiņa attīstībai nepieciešamās kompetences, iemaņas un pieredze uzņēmuma stratēģijas un politiku izstrādē un īstenošanā, finanšu vadībā un risku pārvaldībā, regulācijas jautājumos, korporatīvajā pārvaldībā, kā arī izpratne par AS "Sadales tīkls" komercdarbību un zināšanām enerģētikas jomā, kā arī pieredze klientu attiecību jomā," norādīja "Latvenergo".

Padomes locekļu kompetenču jomas ir sadalītas: divi atkarīgie padomes locekļi ar kompetenci AS "Sadales tīkls" darbības jomā, viens neatkarīgais padomes loceklis ar kompetenci  finanšu vadībā un risku pārvaldībā, viens neatkarīgais padomes loceklis ar kompetenci klientu attiecību pārvaldībā. 

Neatkarīgie padomes locekļi

Uzņēmumā norādīja, ka Viktorijai Meikšānei ir plaša pieredze darbā finanšu vadībā, iepriekš ieņemot vadošus amatus “RB Rail” un “Baltcom”, kā arī strādājot Latvijas Garantiju aģentūras valdes locekles amatā. Pašlaik Meikšāne ir “Baltic Coffee Holding” Baltijas operāciju vadītāja. Ieguvusi maģistra grādu starptautiskajās attiecībās Flečera Diplomātijas skolā, Tufts Universitātē ASV, pirms tam - bakalaura grādu ekonomikas un biznesa vadībā Rīgas ekonomikas augstskolā.

Inese Zīle pieredzi klientu attiecību jomā sāka uzkrāt kā “SEB Unibanka” Siguldas filiāles vadītāja un vēlāk Vecrīgas filiāles vadītāja, Siguldas domes izpilddirektore, turpinot kā “Citadele banka” Korporatīvo klientu nodaļas vadītāja un "Altum" valdes locekle šobrīd. Zīle ir ieguvusi maģistra grādu vadībzinātnē Latvijas Universitātē.

Atkarīgie padomes locekļi ar kompetenci enerģētikā

Edijs Šaicāns ir strādājis ar enerģētikas tirgus attīstības un politikas veidošanas jautājumiem, sākot kā Ekonomikas ministrijas Enerģijas tirgus un infrastruktūras departamenta nodaļas vadītājs, departamenta direktora vietnieks un šobrīd tā direktors. 2019. gadā viņš tika iecelts “Latvenergo” padomē un bija tās priekšsēdētāja vietnieks. Rīgas Tehniskajā universitātē Šaicāns ieguvis maģistra grādu siltumenerģētikas un siltumtehnikas specialitātē. 

Kristaps Ločmelis enerģētikas tirgus regulācijas jautājumos ir iedziļinājies, ilgstoši strādājot “Latvenergo”. Šobrīd Ločmelis ir “Latvenergo” Regulācijas lietu vadītājs, kā arī SIA “Liepājas enerģija” padomes loceklis, padomes priekšsēdētājs. Ločmelis Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvis maģistra grādu inženierzinātnēs un enerģētisko uzņēmumu vadībā, 1. jūlijā Rīgas Tehniskajā universitātē viņam piešķirts doktora grāds.

"Sadales tīkls" nodrošina elektroenerģijas piegādi aptuveni vienam miljonam klientu objektu, attīstot un uzturot elektrotīklu Latvijā, kas aptver 99% valsts teritorijas.

Līdz šim "Sadales tīklam" nebija padomes. Akciju sabiedrībai "Latvenergo" kā kapitāla daļu turētāja pienākums ir izveidot padomi tās atkarīgajā kapitālsabiedrībā "Sadales tīkls" atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumam.

Padomē locekļi tika atlasīti konkursa kārtībā. Padomes locekļu kandidātu atlasi un novērtēšanu veica nominācijas komisija, izvērtējot personāla atlases kompānijas "Amrop /SIA "Executive Search Baltics"" atlasītos kandidātus. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti