Apstiprina regulējumu vienotā nodokļu konta ieviešanai 2021.gadā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Valdība otrdien, 30. oktobrī, apstiprināja noteikumus par kārtību, kādā maksā nodokļus, nodevas, citus valsts noteiktos maksājumus un ar tiem saistītos maksājumus un novirza tos saistību segšanai. Noteikumi nosaka vienotā nodokļu konta ieviešanu, informēja Finanšu ministrija.

Pagājušā gada 23. novembrī Saeima grozīja likumu par nodokļiem un nodevām, nosakot, ka ar 2021. gadu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrētos nodokļus un atsevišķus regulāros maksājumus varēs iemaksāt vienā kontā – vienotajā nodokļu kontā.

Tādējādi 2021. gadā tiks nomainīta esošā nodokļu maksāšanas kārtība, kas paredz, ka nodokļi ir jāmaksā vairāk nekā 40 dažādos valsts budžeta ieņēmumu kontos, kas prasa no nodokļu maksātāja daudz laika, uzmanības, kā arī pastāv iespēja kļūdīties.

Ar jauno kārtību no 2021.gada vispārējā gadījumā nodokļu maksātāja saistību segšana notiks automātiski. Tas nozīmē, ka visas nodokļu maksātāja saistības tiks sarindotas atbilstoši to izveidošanās vecumam un pirmās tiks segtas vecākās saistības.

Jaunais risinājums samazinās veicamo maksājumu skaitu, sekmējot izmaksu, maksājumu sagatavošanas laika un kļūdaino maksājumu skaita samazināšanos.

Tāpat paredzams, ka neuzkrāsies seni nodokļu parādi un līdz ar to arī samazināsies aprēķinātās nokavējumu naudas summas par maksāšanas termiņa kavējumiem, kā arī uzlabosies nodokļu nomaksas disciplīna.

Apstiprinātajos Ministru kabineta noteikumos var iepazīties ar detalizētu vienotā nodokļu konta regulējumu – gan par maksājumu veikšanu, gan par to, kā saņemtais maksājums tiks novirzīts nodokļu maksātāja saistību segšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti