Apstiprina Fiskālās disciplīnas padomes sastāvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Saeima ceturtdien apstiprināja Fiskālās disciplīnas padomi sešu cilvēku sastāvā.

Tā ir veidota, lai uzraudzītu Fiskālās disciplīnas likuma ievērošanu.

"Atbilstoši fiskālās disciplīnas likumam, šī fiskālā padome ir noteikta kā neatkarīga, koleģiāla institūcija, kura ir izveidota Fiskālās disciplīnas likuma uzraudzībai. Tā ir konsultatīva institūcija, un tās sastāvā ir seši locekļi. Kurus izvirza - trīs cilvēkus izvirza Latvijas banka kopīgi ar Finanšu ministru, un viņi sākotnēji tiek ievēlēti uz sešiem gadiem, un trīs komisijas locekļus izvirza Saeima uz trīs gadiem," par jaunizveidoto padomi Saeimas debatēs stāstīja deputāts Imants Parādnieks.

Tās sastāvā būs „Swedbank" galvenais ekonomists Mārtiņš Kazāks, bijušais Latvijas Hipotēku un zemes bankas vadītājs Inesis Feiferis, Rīgas Ekonomikas augstskolas pasniedzējs Mortens Hansens, finanšu ministra padomnieks un agrākais Starptautiskā valūtas fonda konsultants Jānis Platais, Rīgas Tehniskās universitātes asociētais profesors Ingars Eriņš un Igaunijas Centrālās bankas viceprezidents Ilo Kāziks.

Fiskālās disciplīnas padomes locekļus Saeima apstiprina amatā uz sešiem gadiem. Viens un tas pats padomes loceklis var ieņemt amatu padomē ne vairāk kā divus pilnvaru termiņus pēc kārtas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti