Apspriedīs piedāvājumu izmaiņām mikrouzņēmumu nodokļa piemērošanā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Trešdien par valdības koalīcijas partiju atbalstīto priekšlikumu mainīt mikrouzņēmuma nodokļa likmi, kāpinot to no 9% līdz 15%, diskutēs Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā (LRTK).

Uz diskusiju aicināti ne tikai partiju un ministriju pārstāvji, bet arī paši mikrouzņēmumu nodokļa maksātāji.

Diskusijā dalību apstiprinājuši vairāki Saeimas deputāti, Ekonomikas, Finanšu un Labklājības ministrijas pārstāvji.

"Ir parādījies priekšlikums, ka jāceļ mikrouzņēmuma nodokļa likme, - vai to darīt, ja darīt - kādā veidā? Otrs jautājums, mēs zinām - mikrouzņēmumi ar ierobežoti savā darbības apjomā, likums nosaka zināmus sliekšņus, kurus pārsniedzot, tiem jāpārtrauc šajā režīmā strādāt. Tas savukārt demotivē augt un attīstīties. Trešais aktuālais jautājums šobrīd - vai mikrouzņēmumu darbinieki ir pietiekami sociāli aizsargāti," Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš stāsta par galvenajiem diskusijas darba kārtības jautajumiem.

Pat ja diskusijā neizdošoties vienoties par mikrouzņēmuma nodokļa izmaiņām, ko atbalsta visi, tad vismaz katras iesaistītās puses pozīcija kļūšot skaidrāka, sola Jānis Endziņš.

Jau ziņots, ka mikrouzņēmumu atbalsta pasākumu kopumu, pie kura darbs pēc LTRK iniciatīvas tika uzsākts jau 2009. gadā, izstrādājusi Ministru prezidenta Konsultatīvā padome, kurā darbojās arī LTRK. Konsultatīvā padome izstrādāja un apstiprināšanai Saeimā tika virzīts arī priekšlikums par īpašu, mikrouzņēmumiem piemērojamu nodokli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti