«Apple» vērtība pieaug līdz triljonam ASV dolāru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

ASV informācijas tehnoloģiju giganta "Apple" vērtība vērtspapīru tirgū pārsniegusi vienu triljonu ASV dolāru jeb 860 miljardus eiro, vēsta ziņu aģentūra AFP.

Tādējādi viedierīču "iPhone" un “iPad” ražotājs kļuvis ne tikai par visvērtīgāko pasaules kompāniju, bet arī par pirmo korporāciju ASV vēsturē, kuras vērtība ir viens triljons dolāru, norāda britu raidsabiedrība BBC.

Kompānijas akciju vērtība ceturtdien pieauga par 9 procentiem pēc informācijas publiskošanas par pēdējā ceturkšņa finanšu rādītājiem. Trīs mēnešos tehnoloģiju gigants nopelnīja 11,5 miljardus dolāru jeb apmēram 9,7 miljardus eiro, un tas ir par 32 procentiem vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn. Peļņas pieaugumu galvenokārt veicināja ienākumi no aplikāciju veikala, mūzikas abonementiem un citiem pakalpojumiem.

Kompānija arī informē, ka pēdējā ceturksnī pasaulē pārdoti vairāk nekā 41 miljons viedtālruņu, un modelis - “iPhone X” - bija populārākais pasaulē, neraugoties uz augsto cenu. Tomēr viedtālruņu tirgū “Apple” asu konkurenci veido citi ražotāji, un Ķīnas kompānija “Huawei” ASV uzņēmumu nobīdījusi uz 3. vietu šajā tirgus segmentā. Savukārt 1. vietu pasaulē vēl joprojām ieņem Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums “Samsung”.

Vēl 1.augustā “Apple” tirgus kapitalizācijas līmenis bija 935 miljardi dolāru, taču vēlāk akciju vērtība būtiski pieauga uz pozitīvas finanšu atskaites rēķina. 

Ņujorkas akciju tirgū 2.augustā “Apple” akciju kurss uz neilgu brīdi sasniedza 207 ASV dolārus, taču vēlāk tas nokritās līdz 206 dolāriem.

Saskaņā ar uzņēmuma pēdējo atskaiti “Apple” ieņēmumi 2018. finanšu gada trešajā ceturksnī, kas noslēdzās jūnijā, izauga par 17%, sasniedzot 53 miljardus dolāru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti