«Apple» darbinieki protestē pret prasību atgriezties birojā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lai gan uzņēmuma “Apple” vadība vēlas, lai lielākā daļa uzņēmuma darbinieku atgrieztos birojā un vismaz trīs dienas nedēļā strādātu klātienē kopā ar kolēģiem, šis plāns izraisījis daudzu darbinieku iebildumus. Daļa darbinieku pat apsver iespēju iesniegt atlūgumu, ja viņiem netiks saglabāta iespēja strādāt attālināti.

“Apple” vadītājs Tims Kuks nesen paziņoja, ka uzņēmums plāno atgriezties pie strādāšanas klātienē. Sākot no septembra, darbiniekiem būtu jāierodas birojā vismaz trīs dienas nedēļā: pirmdienās, otrdienās un ceturtdienās. Savukārt trešdienās un piektdienās varētu strādāt attālināti.

“Apple” vadītājs uzskata, ka Covid-19 pandēmijas laikā notikusī pāreja uz attālināto darbu bijusi veiksmīga, tomēr strādāšana no mājām nevar pilnībā aizvietot kolēģu sadarbību klātienē.

“Videokonferences zvani ir samazinājuši attālumu starp mums, bet ir lietas, ko šādā veidā vienkārši nav iespējams paveikt,” uzskata Kuks.

Taču vadības nodoms atgriezties pie strādāšanas klātienē izraisījis daudzu “Apple” darbinieku neapmierinātību, jo pandēmijas laikā viņi pieraduši pie strādāšanas no mājām un novērtē priekšrocības, ko sniedz šāds darbs.

Tādēļ sacerēta vēstule uzņēmuma vadībai, aicinot saglabāt elastīgāku darba režīmu. Vēstules autori brīdina, ka uzņēmuma politika jau piespiedusi dažus kolēģus aiziet no darba.

“Daudziem no mums ir sajūta, ka mums nāksies izvēlēties starp savu ģimeni, labsajūtu un iespēju darīt savu labāko darbu vai arī būšanu daļai no “Apple” kolektīva,” raksta vēstules autori.

Viņi norāda, ka aizvadītā gada laikā pirmoreiz radusies iespēja parādīt savu labāko sniegumu darbā, jo vairs nebija jāraizējas par nokļūšanu līdz darbam un biroja dzīves ikdienu.

“Apple” aizvadītais gads bijis ļoti veiksmīgs, jo izdevies divkāršot uzņēmuma peļņu.

Cits interneta milzis “Google” arī plāno, ka septembrī darbiniekiem vismaz trīs dienas nedēļā vajadzēs strādāt birojā, savukārt tādi uzņēmumi kā “Facebook” un “Twitter” saviem darbiniekiem solījuši, ka arī pēc Covid-19 pandēmijas beigām viņiem būs iespēja strādāt attālināti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti