«Apollo Group» iegādāsies 51% «Lido» akciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Igaunijas izklaides pakalpojumu un ēdināšanas grupa "Apollo Group" plāno iegādāties 51% ēdināšanas uzņēmuma AS "Lido" akciju.

Attiecīgās akcijas "Apollo Group" pirks no Igaunijas uzņēmēja Ivara Vendelina kompānijas "Mirrow Institute", kas jūnijā kļuva par "Lido" kontrolpaketes īpašnieku.

Darījuma summu puses neatklāj.

Plānotajam darījumam vēl jāsaņem Latvijas un Igaunijas konkurences uzraugu atļauja.

Vendelins, kurš ir arī "Apollo Group" līdzīpašnieks, "Lido" 51% akciju iegādi nodēvēja par stratēģisku.

Viņš norādīja, ka ir loģiski apvienot "Lido" spēcīgo zīmolu ar pašreizējo "Apollo Group" biznesu. ""Lido" 17 restorānu un 15 veikalu tīklu zina ikviens latvietis un arī ļoti daudzi igauņi, un šāda atzīšana ir cietā valūta," pauda Vendelins, piebilstot, ka "Lido" bufetes koncepciju ir iespējams uzlabot vēl vairāk, un tas būs cienīgs izaicinājums "Apollo Group".

Pārējās 49% "Lido" akcijas arī turpmāk piederēs Gunāram Ķirsonam.

KONTEKSTS:

AS "Lido" pieder 20 restorānu Latvijā un Igaunijā, kā arī deviņi veikali Latvijā. 2019. gadā ēdināšanas uzņēmuma AS "Lido" grupa strādāja ar 56,123 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 4,4% vairāk nekā gadu iepriekš. Kompānija "Lido" reģistrēta 1991.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 1,292 miljoni eiro. Koncernu veido meitassabiedrības SIA "Lido Domina", SIA "Lido nekustamie īpašumi", Igaunijā reģistrētie uzņēmumi "Lido Eesti", "Lido Mustamae" un "Odil Eesti", kā arī Vācijā reģistrētā kompānija "Kirsons".

Vendelins ir mazākuma akcionārs "Apollo Group", kurai pieder grāmatnīcas "Apollo", kinoteātri "Apollo", filmu izplatīšanas kompānija "Baltic Film Distribution", sulu bāri "Blender", saldējuma kafejnīcas "IceCafe" un restorāni "O'Learys", "KFC" un "Vapiano". "Apollo Group" vairākuma akcionārs ir holdings "MM Grupp", kura akciju kontrolpaketes īpašnieks ir Igaunijas uzņēmējs Marguss Linnamē, viens no bagātākajiem cilvēkiem Igaunijā.

Vienlaikus Vendelins ir arī mazākuma akcionārs "MM Grupp", kura uzņēmumu vidū ir medikamentu tirgotājs "Magnum", mediju koncerns "Postimees Grupp", elektroierīču tirgotājs "IM Arvutid", tāpat grupai ir līdzdalība ultrakondensatoru ražotājā "Skeleton Technologies Group". Ziņu aģentūra “LETA” un portāls “TVNET” ir daļa no starptautiskas mediju grupas, kuras akciju turētājs ir "MM Grupp".

“MM Grupp” peļņa pagājušogad bija 302 miljoni eiro, vēsta Igaunijas sabiedrisko mediju portāls ERR.ee.

“MM Grupp” koncernā ietilpst gandrīz 150 uzņēmumu ar 3700 darbinieku.

“MM Grupp” pagājušogad grasījās iegādāties arī “Forum Cinemas” kinoteātru tīklu Baltijas valstīs, bet šo darījumu aizkavēja Igaunijas Konkurences padome, kas neļāva pārņemt “Forum Cinemas” biznesu Igaunijā, jo tādā gadījumā uzņēmuma tirgus daļa Tallinā būtu vairāk nekā 80% un Tartu vairāk nekā 90%. Pēc tam “MM Grupp” paziņoja, ka tomēr pirkšot “Forum Cinemas” kinoteātrus Lietuvā un Latvijā, jo darījuma galvenais mērķis bija nostiprināties Lietuvas tirgū.

2020. gada decembrī tika ziņots, ka Ivars Vendelins arīdzan kļuvis par vienu no tirdzniecības centra "Riga Plaza" īpašniekiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti