Apkures tarifs Rīgā novembra beigās pieaugs par vēl 7,8%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ar šā gada 28. novembri spēkā stāsies jauns AS "Rīgas siltums" siltumenerģijas tarifs – tas būs 183,86 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 7,8% lielāks, salīdzinot ar šobrīd piemēroto kopš oktobra, informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Mājsaimniecībām rēķinos automātiski tiek piemērots valsts atbalsts. Līdz ar to mājsaimniecībām par siltumenerģiju, sākot no 28. novembra, būs jāmaksā 112,39 eiro/MWh bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

SPRK skaidroja, ka "Rīgas siltums" siltumenerģijas tarifs no 28. novembra būs lielāks saistībā ar kurināmā un iepirktās siltumenerģijas izmaksu pieaugumu.

Par tarifa palielinājumu SPRK šā gada septembrī, apstiprinot "Rīgas siltuma" tarifu no 2.oktobra, informēja, ka tas varētu vēl mainīties saistībā ar papildu šķeldas krājumu nepieciešamību, kā arī no neatkarīgajiem siltumenerģijas ražotājiem iepirktās siltumenerģijas pieaugošajām izmaksām.

"Rīgas siltums" ir lielākais siltumapgādes uzņēmums Latvijā, kas 27% no kopējā saviem lietotājiem piegādātā apjoma saražo pats, izmantojot šķeldu un dabasgāzi, un 73% no kopējā apjoma – neatkarīgo siltumenerģijas ražotāju saražoto siltumu.

Līdz ar jaunā tarifa spēkā stāšanos šī jau būs piektā reize, kad Rīgā šogad mainījies siltumenerģijas tarifs.

Noteikto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķinu un pamatojumu AS "Rīgas siltums" iesniedza SPRK šā gada 28. oktobrī. SPRK, izvērtējot komersanta iesniegto pamatojumu, secināja, ka piedāvātie tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

KONTEKSTS:

"Rīgas siltuma" siltumenerģijas tarifs no šā gada oktobra pieauga divas reizes – no 85,45 eiro par MWh līdz 170,59 eiro par MWh. Tā kā "Rīgas siltums" saražo tikai 30% no kompānijai nepieciešamās siltumenerģijas, cenas pieaugums saistīts ne tikai ar dabasgāzes, bet arī pirktās siltumenerģijas cenu sadārdzinājumu.

Ar valsts atbalstu mājsaimniecībām siltumenerģijas izmaksu segšanai centralizētai siltumenerģijai ir paredzēts kompensēt pusi no siltumenerģijas cenas pieauguma virs 68 eiro par MWh.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti