Panorāma

Ekonomikas ministra amatā ieceļ J. Vitenbergu

Panorāma

Kā ievērot distancēšanos?

Grenctālē izveidojusies kravas mašīnu rinda

Apgrūtināta Lietuvas robežas šķērsošana; izveidojusies vairākus kilometrus gara rinda

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Uz Latvijas-Lietuvas robežas Latvijas pusē pirms Grenctāles izveidojusies 16 kilometrus gara automašīnu rinda, vēsta Latvijas Televīzija.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits "Twitter" kontā norāda, ka automašīnu rinda veidojas, jo Lietuvas puse ieviesusi jaunus pasākumus robežas šķērsotāju pārbaudei.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sociālajā tīklā "Facebook" tikmēr raksta, ka telefonsarunā ar savu Lietuvas kolēģi aicinājis nekavējoties risināt kravas automašīnu rindas problēmu uz  robežas. "Kopā ar citām valsts institūcijām strādājam, lai problēmu maksimāli ātri atrisinātu," pauda Rinkēvičs.

LTV vēstīja, ka saspringtākajā brīdī rindas bijušas pat 40 kilometru garumā. Rindas veidojas tādēļ, ka Lietuvas valdība mainījusi noteikumus par iebraukšanu valstī. Tikmēr Medumu un Rucavas robežsķērsošanas punktos šādas rindas nav veidojušās.

Autotransporta direkcijas pārstāve Zane Plone aģentūrai LETA tikmēr skaidroja, ka rindas veidojas, jo vieglo automašīnu plūsma novirzīta uz šo konkrēto punktu, kas kopš šodienas palicis kā vienīgais, caur kuru privātais transports var šķēršot robežu.

Ārlietu ministrijas pārstāvis Jānis Beķeris intervijā Latvijas Televīzijai norādīja, ka ceturtdienas vakarā rindas sarukušas un tiek cerēts, ka tuvāko stundu laikā situāciju izdosies atrisināt. "Lietuvas kolēģi pauduši izpratni, redzam, ka notiek pozitīva virzība. Informācija liecina, ka nav sastrēgumu Bauskas pilsētā. Tuvākajā laikā situācija būs atrisināta," sacīja Beķeris.

KONTEKSTS:

Latvijā pirmoreiz Covid-19 vīruss konstatēts 2020. gada 2. martā. 25. martā pirmo reizi ir konstatēti pieci inficēšanas gadījumi cilvēkiem, kuri nav bijuši ārzemēs un nav bijuši kontaktā ar Covid-19 slimniekiem, kas nozīmē, ka vīruss cirkulē sabiedrībā.

Lai ierobežotu infekcijas izplatīšanos Latvijā, 12. martā nolemts izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā līdz 14. aprīlim. Cīņai ar vīrusu noteica aizvien stingrākus ierobežojumus, mācībām skolās jānotiek attālināti, atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi, brīvdienās daļēji slēgti tirdzniecības centri. Noteikti arī jauni pulcēšanās ierobežojumi, ārpus mājām vienkopus ļaujot atrasties ne vairāk par diviem cilvēkiem vai ģimeni.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti