Apgrozībā Latvijā aptuveni 15% ir citu valstu izdotās viena eiro monētas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šogad decembrī no Latvijā apgrozībā esošajām viena eiro monētām aptuveni 85% bija Latvijas kaltās eiro monētas ar tautumeitas attēlu, bet divu eiro monētu vidū Latvijas kalto monētu ar tautumeitu īpatsvars ir pat zemāks - 65-70%, liecina Latvijas Bankas apkopotā informācija.

Centrālās bankas dati rāda, ka pēc pievienošanās eirozonai Latvijas iedzīvotāji apmainījuši aptuveni 94% latu banknošu un 37% latu un santīmu monētu. Gada nogalē iedzīvotāji latus pret eiro Latvijas Bankā maina vairāk nekā iepriekšējos mēnešos, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Bankas pārstāvis Kristaps Otersons.

Latvija eirozonai pievienojās 2014.gada sākumā. Savukārt 2015.gadā eirozonai pievienosies 19.valsts - Lietuva. Lietuvas eiro monētas rotā Lietuvas ģerboņa figūra Vītis - bruņinieks auļojoša zirga mugurā. Lietuvas eiro monētas kaltas Lietuvas naudas kaltuvē "Lietuvos monetu kalykla".

Eiro monētas ar Latvijas simboliku savulaik tika kaltas Vācijā, Bādenes-Virtembergas Valsts kaltuvē. Uz Latvijas eiro monētām attēlots tautumeitas portrets, bet uz Latvijas eiro centu monētām - Latvijas ģerboņa attēls.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti