Apgrozāmo līdzekļu subsīdijām nosaka papildu kritēriju - kritumu pret atteicīgo mēnesi pērn

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Apgrozāmo līdzekļu subsīdijas varēs saņemt uzņēmumi, kuriem apgrozījums novembrī un decembrī sarucis ne tikai, salīdzinot ar iepriekšējiem 3 mēnešiem, bet arī salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pērn.

Šādu papildu kritēriju otrdien, 8.decembrī, atbalstījusi valdība, un tas izslēgs iespēju saņemt atbalstu nevis Covid-19 ietekmes, bet sezonālo svārstību dēļ, informēja Ekonomikas ministrija (EM).  

Šobrīd atbalsta mehānismi Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem paredz piešķirt vienreizēju subsīdiju apgrozāmajiem līdzekļiem uzņēmumiem, kuriem šī gada novembrī vai decembrī apgrozījums, salīdzinot ar vidējo apgrozījumu šī gada vasaras mēnešos, samazinājies par vismaz 20%. 

Savukārt valdības otrdien atbalstītais EM priekšlikums nosaka papildu kritēriju uzņēmumiem, kuri pretendē uz atbalsta saņemšanu.

Turpmāk subsīdijas apgrozāmajiem līdzekļiem varēs saņemt tāds uzņēmums, kuram atbalsta perioda mēnesī (attiecīgi 2020. gada novembrī vai decembrī) apgrozījums ir krities vismaz par 20 %, salīdzinot ar vidējo apgrozījumu 2020. gada augustā, septembrī un oktobrī kopā, un kuram atbalsta perioda attiecīgajā mēnesī (2020. gada novembrī vai decembrī) ir arī apgrozījuma kritums vismaz par 30 %, salīdzinot ar apgrozījumu 2019. gada attiecīgajā mēnesī (2019. gada novembrī vai decembrī).

Grozījumi apgrozāmo līdzekļu atbalsta programmā koncentrē šī atbalsta sniegšanu tikai uz Covid-19 skartajiem uzņēmumiem, izslēdzot sezonalitātes specifiku, norādīja ministrija.

Valdības lēmums vēl jāsaskaņo ar Eiropas Komisiju, lai Valsts ieņēmumu dienests varētu sākt uzņēmumiem izmaksāt apgrozāmo līdzekļu subsīdijas.

Atbalsta pasākuma ietvaros pieejamais valsts budžeta finansējums ir 70 miljoni eiro.

KONTEKSTS:

Latvijas uzņēmējiem pašreizējās ārkārtējās situācijas laikā ir trīs atbalsta veidi – dīkstāves pabalsti, subsidētās darbavietas un vienreizējā subsīdija apgrozāmajiem līdzekļiem.

Sīkāk par to, kādi ir nosacījumi dīkstāves pabalstu un algu subsīdiju saņemšanai lasiet šeit.

Covid-19 uzliesmojuma laikā pavasarī Latvijā bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Valdība atkārtoti noteica ārkārtējo situāciju, kuras laikā bija stingrāki ierobežojumi. Par spīti tam saslimstība ar Covid-19 nebeidza pieaugt.

Valdība 1. decembrī lēma pagarināt ārkārtējo situāciju līdz 11. janvārim. Muzeji, tiem radniecīgas mākslas darbu eksponēšanas vietas un bibliotēkas darbu varēs turpināt kā līdz šim, strikti ievērojot visas epidemioloģiskās prasības. Citas kultūrvietas līdz nākamā gada 11. janvārim apmeklētājiem būs slēgtas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti