Apdrošināšanā aizejošais gads izceļas ar Baltijā lielāko izmaksāto atlīdzību - 37 miljoniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Apdrošināšanas jomā šis gads izcēlās ar to, ka tika izmaksāta visā Baltijā līdz šim lielākā atlīdzība - 37 miljoni eiro par uzņēmuma "Mikrotīkls" nodegušo noliktavu, intervijā Latvijas Radio pastāstīja Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins.

Jānis Abāšins
00:00 / 00:00
Lejuplādēt
Viņš stāstīja, ka gads bijis ražīgs. Parakstīto līgumu izaugsme esot 8%, bet atlīdzību izmaksas pusē - pat 30%. To gan izraisījusi 37 miljonu eiro izmaksa par nodegušo noliktavu, kuru, pēc Abāšina teiktā, ugunsgrēks noslaucīja no zemes virsas.

Tomēr arī bez šī gadījuma vadībā izvirzītos izmaksātās atlīdzības. Katru dienu cilvēkiem atlīdzībās tiek izmaksāt 1 miljons eiro, stāstīja Abāšins. Tāpat nozīmīgi, ka notikušas izmaiņas likumdošanā, kas ietekmē nozari, Konkurences padome publiskojusi savu ziņojumu par OCTA nozari, arī tehnoloģiju attīstība nozarē iet uz priekšu, aktualitātes klāstīja Abāšins.

Pēc viņa teiktā, vairāk apdrošinās uzņēmēji, tomēr arī privātpersonas arvien vairāk sākušas domāt par īpašumu un arī ceļojumu apdrošināšanu. Cilvēki pasīvāk apdrošinot dzīvību nekā Rietumeiropā. Tas, pēc Abāšina domām, parāda Latvijas iedzīvotāju domāšanu īstermiņā.

Arī par nākamo gadu nozare noskaņota pozitīvi - plāno 4 - 6% pieaugumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti