Apbalvo aktīvākos un veiksmīgākos Kurzemes tūrisma speciālistus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Piektdienas vakarā Liepājā notiks Kurzemes tūrisma asociācijas gada noslēguma pasākums „Lielais Jēkabs 2013". Atpūtas centrā „Libava" pulcēsies aktīvākie un veiksmīgākie Kurzemes tūrisma uzņēmēji, tūrisma nozares speciālisti un pašvaldību vadītāji, kā arī akcijas „Apceļo Kurzemi" dalībnieki. Pasākumā Kurzemes Tūrisma asociācija uzņēmējiem pasniegs kvalitātes balvas „Lielais Jēkabs 2013". Šogad vērtēšanai bija izvirzīti tūrisma objekti no visas Kurzemes septiņās nominācijās.

Kurzemnieki gana aktīvi turpina attīstīt tūrisma nozari, piedāvājot arvien jaunas iespējas saviem viesiem. Par aktīvo rosīšanos liecina arī fakts, ka šajā gadā Kurzemē par aptuveni 13% pieaudzis tūristu skaits. Daļēji tas skaidrojams arī laika apstākļiem, kas lutinājuši ceļotājus gan vasarā, gan rudenī, akcentē Kurzemes Tūrisma asociācijas izpilddirektore Jana Bergmane.

Ja agrāk dominēja tūristi no Lietuvas un Vācijas, tad pēdējā laikā arvien biežāki viesi ir tūristi no Krievijas. Savukārt Kurzemes vidienē aktivizējušies igauņi. Arvien populārāks kļūst zaļais dzīves veids, tāpēc īpašu nozīmi pēdējos gados iegūst velotūrisms, stāsta Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja vadītāja Ieva Hmieļevska.

Labā ziņa ir tā, ka nākamajā sezonā mēs varēsim piedāvāt jaunu velobukletu, kurā mēs apkoposim interesantākos Kurzemes velomaršrutus. Tas būs parocīgā izmērā, ar labu skaidrojošo informāciju un kartogrāfisko materiālu, turklāt ērti lietojama velobraucējiem," stāsta Hmieļevska.

Jauni velomaršruti veidojas dažādās Kurzemes vietās, turklāt savienojoties lielajiem ceļiem ar nomaļākiem. Te var minēt, piemēram, Grobiņas Velobāni. Balvai „Lielais Jēkabs 2013" nominācijā „Ar velo apkārt Kurzemes ezeriem 2013" Liepāju pārstāv jaunizveidotais maršruts „Putnu vērošana". „Liepāja bija nominējusi Putnu vērošanas maršrutu, kas iet gar jūras piekrasti, pa pilsētu un gar Liepājas ezeru. Braucot pa veloceliņiem, un ne tikai, var iepazīties ar tiem punktiem, kur dažādos gadalaikos var vērot īpašus putnus," stāsta Ieva Hmieļevska.

Savukārt nominācijā „Jaunais Kurzemes produkts 2013" no Liepājas tika izvirzīts aktīvā tūrisma centrs „Kuršu vikingu apmetne" Grobiņā, kas jau pirmajā darbības gadā darbojas ar plašu vērienu, piedāvājot iespēju izzināt kuršu vikingu dzīvesveidu, ļaujot iejusties vikingu tēlos, doties izbraucienā ar kuršu – vikingu liellaivu, būt vikingu sāgas dalībniekiem īpašā nakts šovā un atpūsties gleznainās Ālandes upes krastos, kur vēl pirms pusotra gada bija pamatīgi brikšņi. Tagad tur uzcelta koka ēka, kur notiek radošas nodarbības un tiek ģenerētas jaunas idejas.

Ar Grobiņas jauniešu aktīvu līdzdarbošanos sakārtota apkārtne, uzsver Aktīvā tūrisma centra „Kuršu vikingu apmetne" iniciators Raimonds Reinis: „Tas ir daudz vairāk nekā viens tūrisma objekts. Tā ir platforma, kur attīstīties jauniešiem. Viens tūrisma produkts ir šī apmetne. Otrs - tūrisma klubs „Oga", kas nodarbojas ar aktīvo tūrismu un veido jauniešu komandas. Katru trešdienu ir pulciņš bērniem. Vēl ir tūrisma attīstības grupa, kur jaunieši un studenti ģenerē idejas tūrisma nozares attīstībai visā reģionā, tā mēs dodam savu pienesumu."

Aktīvā tūrisma centrs „Kuršu vikingu apmetne" gatavojas nākamajai sezonai, papildinot savu iespēju klāstu, kas saistīts ar sendienām, piemēram, piedāvājot izmēģināt graudu berzi vai seno lāpu izgatavošanu.

Kurzemes tūrisma asociācijas gada ballē ik gadu tiek godināti arī dalībnieki akcijā „Apceļo Kurzemi", kas šogad notika jau sesto reizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti