ANO: Ekonomikas lejupslīdes dēļ lielāks skaits darbinieku pieņems sliktāk apmaksātu darbu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pasaules ekonomikas lejupslīde šogad liks lielākam skaitam darbinieku pieņemt zemākas kvalitātes un slikti apmaksātu darbu. Par to brīdinājusi ANO Starptautiskā Darba organizācija.

Ņemot vērā to, ka cenas pieaug straujāk nekā cilvēku ienākumi, dzīves dārdzības krīze riskē novest vairāk cilvēku nabadzībā, savukārt bezdarbs visā pasaulē pieaugs, skaidroja organizācija.

ANO Starptautiskā Darba organizācija norādīja, ka pienācīgas kvalitātes darbavietu deficītu ir vairojušas vairākas cita citu pastiprinošas krīzes, tostarp Krievijas izraisītais karš Ukrainā, ģeopolitiskā spriedze, pasaules ekonomikas nevienmērīgā atveseļošanās no Covid-19 pandēmijas un traucējumi piegādes ķēdēs.

Organizācijas ģenerāldirektors Gilberts Hungbo sacīja, ka atveseļošanās no Covid-19 pandēmijas ir īpaši neviendabīga valstīs ar zemiem un vidējiem ienākumiem, un to vēl vairāk kavē klimata pārmaiņas un humanitārās problēmas.

Prognozes par ekonomikas un nodarbinātības izaugsmes palēnināšanos 2023. gadā nozīmē, ka lielākā daļa valstu pārskatāmā nākotnē nespēs pilnībā atgūties līdz pirmspandēmijas līmenim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti