Rīta Panorāma

Intervija ar Gunāru Kūtri

Rīta Panorāma

Intervija ar grupu Džeski Gloss

Intervija ar Andri Ameriku

Ameriks: Septembrī varētu būt nopietni krities kravu apjoms Rīgas brīvostā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pašlaik prognozes par to, kādi būs Rīgas brīvostas kravu apjoma rādītāji septembrī, ir pesimistiski, un gaidāms kritums, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” lēš Rīgas vicemērs Andris Ameriks (“Gods kalpot Rīgai”).

Septembris būs pirmais mēnesis, kas parādīs, vai bijis pamats runām par tranzīta kravu ierobežošanu no Krievijas. Ameriks atzina, ka ir ļoti nobažījies.

Kopējie dati par kravu apgrozījumu septembri būs zināmi nākamnedēļ, 5. vai 6.oktobrī. Taču prognoze esot ļoti pesimistiska: “Šis varētu būt pirmais mēnesis, kad diezgan nopietni būs krities kravu apjoms. Vai tas saistīts ar politiskiem jautājumiem vai sliežu rūsēšanu, vai objektīvu remontu...” bažas pauda Ameriks.

Par iespējamo kravu apjoma kritumu liecina tas, ka pusmēnesi netika krautas ogles vienā no lielākajiem ogļu termināļiem “Strek”, arī vairāki citi stividori nesaņēma atbilstošu kravu daudzumu.

Šie stividori arī vērsušies Satiksmes ministrijā, aicinot rosināt pārrunas ar Krievijas dzelzceļu.

Savukārt, komentējot Rīgas mēra Nila Ušakova ("Saskaņa") bijušās dzīvesbiedres Jeļenas Ušakovas pieņemšanu darbā Rīgas brīvostas pārvaldē, Ameriks pauda: “Cik garas sekretārei kājas vai ko pieņem par padomnieku, tās ir viņa [ostas pārvaldnieka Leonīda Loginova] tiesības to darīt, jo darbs tiek prasīts no viņa”.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti