Rīta Panorāma

Ērces šobrīd ir ļoti izbadējušās

Rīta Panorāma

Intervija ar mediķu arodbiedrības priekšsēdētāju Valdi Keri

Telefonintervija ar Andri Ameriku

Ameriks: Rīgas ostas kravu kritums lielāks par prognozēto

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai gan Rīgas brīvosta paredzēja šogad kravu apjoma kritumu par 10-12% salīdzinājumā ar pērno gadu , taču gada pirmais ceturksnis rāda, ka kritums varētu būt arī lielāks. To intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (“Gods kalpot Rīgai”).

“Diezgan drastisks kravu kritums,” atzina Ameriks. Turklāt kritums ar katru mēnesi kļūst aizvien lielāks: gada pirmajos divos mēnešos kritums bija 10% salīdzinājumā ar pērnā gada pirmajiem mēnešiem, bet tagad tas ir 14%.

Brīvosta gan bija jau paredzējusi kravu kritumu šogad par 10-12%. Taču pirmais ceturksnis rāda, ka kritums varētu būt arī lielāks.

Amerika ieskatā, pašreizējā situācija ir pamats diskusijai par to, kāda varētu būt koordinēta rīcība starp atbildīgajām institūcijām. Šo jautājumu viņš vēlas pārrunāt arī ar Ministru prezidentu.

Tāpat tas varētu būt jautājums par izmaiņām tarifos.

“Manuprāt, varam analizēt variantu par tarifiem, kas skar dzelzceļu un ostas,” sacīja Ameriks, piebilstot, ka rīcībai jābūt koordinētai.

Jau pērn septembrī Ameriks atzina, ka Rīgas brīvostas kravu apjoma rādītāji krītas, kas saistīts ar tranzīta kravu ierobežošanu no Krievijas. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti