Rīta intervija

EP vēlēšanu kandidāti: "Progresīvie" saraksta līdere Gunta Anča

Rīta intervija

EP vēlēšanu kandidāti: "Rīcības partijas" saraksta līderis Einārs Graudiņš

EP vēlēšanu kandidāti: "Saskaņas" pārstāvis Andris Ameriks

Ameriks: Rīga cieš no ES finansējuma pārdalīšanas par labu valdības koalīcijas atbalstītājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rīga šobrīd cieš no tā, ka Eiropas Savienības (ES) finansējums tiek pārdalīts pašvaldībām, kurās pie varas ir valdošās koalīcijas partiju atbalstītāji, intervijā Latvijas Radio teica "Saskaņas" saraksta kandidāts Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, bijušais galvaspilsētas vicemērs Andris Ameriks ("Gods kalpot Rīgai").

Ameriks norādīja, ka "Saskaņa" uz Eiropas Parlamentu dodas ar nopietnu programmu, kurā pievērsta uzmanība sociālajam aspektam. Vairums (70%) no visiem Eiropas Savienības pilsoņiem dzīvo pilsētās, tādēļ pilsētu problemātikai nepieciešams pievērst lielu uzmanību visas savienības mērogā, teica Ameriks. "Ziemeļvalstu reģionā pašvaldības apvienojas un pašas pa tiešo startē uz Eiropas fondiem. Latvijā visu dara centralizēti. Rīga šobrīd cieš no tā, ka Eiropas Savienības fondi tiek pārdalīti atbilstoši koalīcijas partiju atbalstītāju pašvaldībām," pauda bijušais vicemērs.

Ameriks arī uzsvēra, ka "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" vienotā nostāja ir tikai šķietamība, jo abiem politiskajiem spēkiem ir daudz diskusiju un atšķirīgi viedokļi par dažādām problēmām. "Ir atšķirīgi meldiņi par projektiem un sociālajām programmā. Jebkurā koalīcijā ir diskusijas," atzina Ameriks.

“Saskaņa” Eiropas Parlamenta vēlēšanās startēs ar desmito numuru. "Saskaņas" līderi EP vēlēšanām ir Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņa"), bijušais galvaspilsētas vicemērs Ameriks ("Gods kalpot Rīgai") un Saeimas deputāts Boriss Cilēvičs ("Saskaņa").

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti