«Amber Beverage Group» par 30 miljoniem būvēs noliktavu kompleksu netālu no Rīgas ostas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Koncerns "Amber Beverage Group" netālu no Rīgas ostas teritorijas plāno būvēt noliktavu kompleksu. To plānots uzcelt tuvāko divu trīs gadu laikā, un kopējās investīcijas šajā projektā sasniegs līdz 30 miljoniem eiro, informēja "Amber Beverage Group" pārstāve Sabīne Rutka.

Augstplauktu noliktavu kompleksa būvniecībai plānots izmantot gan pašu līdzekļus, gan arī piesaistīt aizņemtus resursus. Pašlaik notiekot sarunas ar bankām par finansējuma apjomu.

Noliktavu komplekss taps teritorijā 8,9 hektāru platībā netālu no Rīgas ostas. Pašlaik precīza adrese nav zināma, jo vairāki zemesgabali esot apvienošanas procesā.

Līdz ar pilnībā automatizētas noliktavas izveidi plānots apvienot trīs "Amber Beverage Group" pašreizējās noliktavas Rīgā un palielināt jaudu līdz pat 50 000 palešu vietām.

Noliktavās uzglabāsies pašmāju tirgū labi pazīstamie "Latvijas balzama" produkti, degvīna zīmola "Stolichnaya" produkcija, kā arī vairāku citu zīmolu produkcija no visas pasaules. Pašlaik "Amber Beverage Group" grupas loģistikas specialisti izvērtē iespējamas noliktavas plūsmas kopā ar vairākiem augsta profila uzņēmumiem no Vācijas.

"Līdz ar jauno noliktavu izveidi mēs spēsim būtiski samazināt kravu apstrādē ieguldīto laiku, kā arī maksimāli ātri nogādāt nepieciešamās kravas mūsu klientiem ar minimāliem resursiem," sacīja "Amber Beverage Group" finanšu un operatīvā direktore Jekaterina Stuģe.

Tā kā jaunajā noliktavā visi procesi būs ievērojami automatizēti, papildu darbaspēku pieņemt nevajadzēs. Esošo darbinieku skaitu uzņēmums spēšot noturēt.

Noliktavu darbības jaudu paredzēts palielināt par vismaz 40%, piebilda uzņēmumā.

Stuģe akcentēja, ka vēl pirms Covid-19 pandēmijas koncerns izlēma ieguldīt nozīmīgas investīcijas automatizētas noliktavas izveidē, domājot par loģistikas procesu efektivizēšanu un izmaksu optimizāciju. Jauno noliktavu celtniecību paredzēts īstenot divu līdz nepilnu trīs gadu laikā, jaunizveidoto noliktavu spāru svētkus svinot 2023. gada janvārī.

"Amber Beverage Group" ir starptautisks alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas koncerns. Tas darbojas globālā mērogā no galvenā biroja Luksemburgā, kā arī caur ražošanas un izplatīšanas uzņēmumiem Krievijā, Meksikā, Lielbritānijā, Austrālijā, Austrijā un Baltijā - tā vēsturiskajā mājvietā. Koncerns nodarbina vairāk nekā 2100 darbinieku, kas nodrošina ražošanas, pildīšanas, tirdzniecības, izplatīšanas, eksportēšanas un mazumtirdzniecības funkcijas. Tostarp Latvijā ir 846 darbinieki. Grupas zīmolu portfelī ietilpst vairāk nekā 200 "Amber Beverage Group" zīmoli, ko tā aktīvi izplata vairāk nekā 185 tirgos visā pasaulē, liecina grupas sniegtā informācija. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti