«Amber Beverage Group» apsver iespēju iegādāties 49% «Lido» akciju (precizēts)

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Luksemburgas alkoholisko dzērienu ražošanas un tirdzniecības uzņēmums "Amber Beverage Group Holding" apsver iespēju iegādāties 49% Latvijas restorānu tīkla "Lido" akciju, aģentūru LETA informēja "Amber Beverage Group Holding"

Precizējums

"Amber Beverage Group" precizē darījuma statusu.

Lai arī pēc darījuma īstenošanas "Amber Beverage Group Holding" neiegūs akciju kontrolpaketi, darījuma puses apsver veikt izmaiņas "Lido" statūtos tā, lai "Amber Beverage Group Holding" iegūtu tiesības valdē iecelt divus pārstāvjus.

 

Turklāt "Amber Beverage Group Holding" varētu iegūt tiesības uzlikt veto stratēģiski svarīgu lēmumu pieņemšanā.

Pēc darījuma īstenošanas "Amber Beverage Group Holding" varētu iegūt tiesības vienpusīgi pārvaldīt "Lido".

Ēdināšanas uzņēmuma “Lido” dibinātājs un padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons Latvijas Radio apliecināja, ka jauns partneris tiek meklēts, lai uzņēmums varētu tupināt attīstības ceļu.

Gunārs Ķirsons: Par “Lido” jauna partnera meklējumiem
00:00 / 00:32
Lejuplādēt

Viņš gan norādīja, ka vēl nekas nav noticis, notiek pārrunas ar vairākiem pretendentiem un viens no tiem ir “Amber Beverage Group Holding”.

“Mēs gribam tālāk attīstīties un sākām domāt, ar ko mēs kopā varam attīstīties. Mums ir parakstīts konfidencialitātes līgums; kad notiks darījums, tad par to tiks paziņots. Domāju, ka tas būs tuvāko mēnešu laikā,” sacīja Ķirsons.

2018. gadā "Lido" strādāja ar 41,883 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 7,3 reizes un bija 241 365 eiro. Kompānijas 2019. gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti. 

"Lido" reģistrēta 1991. gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 1,292 miljoni eiro. Kompānijas patiesā labuma guvēji ir Ķirsons un Krievijas pilsonis Vladimirs Šestakovs, kuram pieder holdingkompānija SIA "VSh Holding".

"Amber Beverage Group" ir starptautisks alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas koncerns, kas strādā no galvenā biroja Luksemburgā, kā arī caur ražošanas un izplatīšanas uzņēmumiem Krievijā, Meksikā, Apvienotajā Karalistē, Austrālijā, Austrijā un Baltijā. "Amber Beverage Group" ietilpst arī "Latvijas balzams".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti