«Amazon» bizness Covid-19 izraisītās krīzes dēļ uzņem apgriezienus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Koronavīrusa Covid-19 izraisītās krīzes dēļ Amerikas Savienoto Valstu (ASV) interneta tirdzniecības kompānija "Amazon" saskārusies ar ievērojamu interneta tirdzniecības apjoma pieaugumu. Tādējādi ir palielinājusies kompānijas personāla darba slodze un "Amazon" paziņojusi par atalgojuma palielināšanu un 100 000 jaunu darbinieku pieņemšanu.

ĪSUMĀ:

  • Koronavīrusa dēļ cilvēki arvien vairāk ir spiesti vai cenšas iepirkties internetā.
  • "Amazon" saskārusies ar milzīgu interneta tirdzniecības apjoma pieaugumu.
  • Tā paziņojusi, ka palielinās stundas darba atalgojumu Ziemeļamerikā un Eiropā.
  • Pastāv bažas, ka milzīgā darba slodze var krietni novājināt strādājošo imunitāti.

«Amazon» bizness Covid-19 izraisītās krīzes dēļ uzņem apgriezienus
00:00 / 00:00
Lejuplādēt
Koronavīrusa izraisītās krīzes dēļ pasaules ekonomika saņēmusi nopietnu triecienu un ar zaudējumiem nāksies sadzīvot ne vienam vien uzņēmumam. Taču, kamēr vieni savas ražotnes aizver, citi tikai uzņem apgriezienus. To var attiecināt uz ASV interneta tirdzniecības kompāniju "Amazon". Pieprasījums pēc dažādām precēm pieaudzis ne tikai pārtikas veikalos. Cilvēki arvien vairāk ir spiesti vai cenšas iepirkties internetā, saņemot sev nepieciešamās lietas pie mājas durvīm.

 

Tieši "Amazon" saskārusies ar milzīgu interneta tirdzniecības apjoma pieaugumu, un kompānijā palielinājusies personāla darba slodze. Šī iemesla dēļ Sietlā bāzētā kompānija paziņojusi, ka paredz iztērēt vairāk nekā 350 miljonus ASV dolāru, lai palielinātu stundas darba atalgojumu Ziemeļamerikā un Eiropā. Atalgojums tikšot palielināts darbiniekiem un partneriem izplatīšanas centros, transporta operācijās un veikalos.

Kompānijas vecākais viceprezidents pasaules operāciju lietās Deivs Klārks bloga paziņojumā rakstīja:  "Nogādāt prioritāru pirkumu līdz jūsu slieksnim ir vitāli svarīgi, kad kopienas praktizē sociālo distancēšanos, sevišķi gados veciem cilvēkiem un citiem ar veselības problēmām.

Mēs redzam ievērojamu pieprasījuma palielināšanos, kas nozīmē, ka mūsu darbaspēkam ir bezprecedenta vajadzības šajā gada laikā."

Viņš informēja, ka "Amazon" stundas darba atalgojums ASV, kas pašlaik ir 15 dolāri vai vairāk, aprīlī tiks palielināts par diviem dolāriem. Stundas darba atalgojums Lielbritānijā pieaugs par divām britu mārciņām, bet citur Eiropā - par apmēram diviem eiro. Kompānija gan saņēmusi kritiku par to, ka darbiniekiem dažās noliktavās Lielbritānijā liek stradāt virsstundas, lai tiktu galā ar lielo pasūtījumu pieprasījumu. Līdzīga situācija esot arī ASV. Kā stāstījis kādas noliktavas darbinieks Lielbritānijā, šāda prasība tikusi piemērota Ziemassvētku vai atlaižu maratona laikā, bet ne ikdienā.

Pastāvot bažas, ka milzīgā darba slodze varētu krietni novājināt strādājošo imunitāti, palielinot risku saslimt ar koronavīrusu.

Lai cīnītos ar lielo slodzi, kompānija arī paziņoja, ka tā par 100 000 palielina pilna vai daļēja laika darbavietu skaitu ASV. Kompānijas vecākais viceprezidents pasaules operāciju lietās skaidroja, ka daudzi cilvēki ir ekonomiski ietekmēti, jo viesnīcu nozarē, restorānu biznesā un ceļojumu nozarē strādājošie krīzes dēļ ir zaudējuši darbu vai nosūtīti atvaļinājumā. Klārks minēja, ka kompānija vēlas šos cilvēkus uzņemt, līdz situācija normalizēsies un bijušais darba devējs spēs viņus pieņemt atpakaļ.

Kompānijai savā vietnē nākas cīnīties ar dažādiem preču pārdevējiem, kas mēģina gūt sev labumu no koronavīrusa krīzes. Šī mēneša sākumā "Amazon" paziņoja, ka tā no savas vietnes izņēmusi vairāk nekā vienu miljonu produktu. Tas ticis darīts saistībā ar nekorektas cenas norādīšanu vai maldinošu reklāmu par preces efektivitāti cīņā pret koronavīrusu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti