Amatu VNĪ valdē atstāj Sigita Janvāre; viņas vietā uz laiku - Ojārs Valkers

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

"Valsts nekustamo īpašumu" (VNĪ) valdes locekle Sigita Janvāre atstās amatu, un viņas vietā valdē būs līdzšinējais Juridiskās pārvaldes direktors Ojārs Valkers, informēja VNĪ

Valkera atbildība VNĪ valdē ir informācijas tehnoloģiju, informācijas sistēmu un digitalizācijas, kā arī juridisko un iepirkumu jomu pārraudzība. Valkers VNĪ strādā kopš 2006. gada un jau vairāk nekā desmit gadu ikdienas darbā tieši saistīts ar attiecīgajiem jautājumiem. Viņš valdes locekļa amatā iecelts uz laiku, līdz atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā tiks iecelts VNĪ valdes loceklis.

Līdzšinējā VNĪ valdes locekle Janvāre pēc vairāk nekā divu gadu darba no 27. decembra nolēmusi pieņemt jaunus profesionālos izaicinājumus. VNĪ padome novērtē viņas ieguldījums VNĪ procesu digitalizācijā, tajā skaitā pilnīga elektronisko iepirkumu sistēmas un nekustamā īpašuma elektronisko izsoļu ieviešanā, būvniecības procesu digitalizācijā un būves informācijas modelēšanas (BIM) ieviešanā.

VNĪ norādīja, ka Janvāres vadībā VNĪ uzlaboti klientu apkalpošanas un pārvaldības procesi, izstrādāta un uzsākta ieviest IT stratēģija, arvien plašāk izmantoti digitālie risinājumi, kā arī veicināta inovāciju kultūras attīstība valsts kapitālsabiedrībā, izstrādāti priekšlikumi normatīvo aktu pilnveidei publisko iepirkumu jomā, notikusi VNĪ neraksturīgo funkciju nodošana ārpakalpojumā (arhīva, transporta, uzkopšanas pakalpojumi), kā arī uzsākta uz klientiem vērstas personāla attīstības un motivācijas sistēmas attīstība. 

Arī pati Janvāre izteikusi pateicību komandai un norādījusi, ka, pateicoties sadarbībai ar VNĪ padomi un tās atbalstam, salīdzinoši īsā laikā izdevies pilnveidot uzņēmuma procesus un darbību. 

VNĪ valdē strādā Andris Vārna, Jānis Ivanovskis-Pigits un Ojārs Valkers. Plānots, ka 6. janvārī darbu VNĪ uzsāks jaunapstiprinātais valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs. Paredzēts, ka janvārī tiks izsludināts konkurss valdes locekļa vakancei, kura atbildībā būs attīstības projektu jautājumi. 

Valdei noteiktās padomes prioritātes ir nemainīgas – VNĪ vidēja termiņa darbības stratēģijas 2018.-2022. gadam ieviešanas turpināšana, tajā skaitā mūsdienīgas un uz klientu orientētas darba vides veidošana valsts pārvaldē, digitālie un inovatīvie risinājumi nekustamo īpašumu jomā publiskajā sektorā. Uzņēmuma operatīvā darbība rit netraucēti, procesu pilnveidošana turpinās saskaņā ar uzņēmuma stratēģijā plānoto. 

KONTEKSTS:

Šī gada pavasarī amatu pameta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Rolands Neimanis. Šogad arī VNĪ valdes locekle Kitija Gruškevica atkāpās no amata, uzņemoties morālu atbildību par Finanšu ministrijas būvdarbu laikā no jumta nokritušā strādnieka nāvi.

No amata atkāpušies arī VNĪ padomes loceklis Ansis Grasmanis un VNĪ padomes priekšsēdētājs Mārtiņš Bičevskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti