Amatnieki pirmo reizi Latvijā pulcējas virtuālā tirdziņā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šajās brīvdienās amatnieki pirmo reizi Latvijā pulcējas virtuālā tirdziņā. Ideja par tirgus platformu radusies tieši ārkārtējās situācijas un dīkstāves dēļ. Taču mājaslapu cer attīstīt ilgtermiņā, kurā būs iespēja iegādāties tikai vietējo mazo uzņēmumu radītos izstrādājumus no visiem Latvijas novadiem.

Amatnieki pirmo reizi Latvijā pulcējas virtuālā tirdziņā
00:00 / 03:18
Lejuplādēt
Virtuālā vietējo amatnieku ražojumu tirgus "handmademarket.lv", idejas autore, rotu dizainere Baiba Ivanovska stāstīja, ka pirmā tirgus diena pulcējusi 60 tirgotāju stendus, kurus aplūkojuši ap 2000 apmeklētāju. Tirgus rīkotāji saskārušies arī ar tehniskām problēmām, taču platformu plāno attīstīt.

 

"Zinu, ka tas apjukums bija daudziem, jo daudziem tirgotājiem tieši klātienes tirdziņi bija diezgan liels ienākumu avots, kā viņi sevi uzturēja. Pateicoties dīkstāvei, kad sēdēju mājās ar trīs bērniem, nonācu pie idejas, ko ar vīra liela atbalstu kopā attīstījām, atradām programmētājus.

Skaidrs, ka tirgotājiem un arī pircējiem vēl ir jāpierod pie šīs platformas. Mēs vēl esam jauni šajā visā, un mēs esam gatavi pilnveidoties, lai šī platforma paliek arī ilgtermiņā – ne tikai šodien vai krīzes laikā," sacīja Ivanovska.

Virtuālā tirgus ideja no ierastas interneta veikala mājaslapas atšķiras ar tiešsaistes iespējām starp tirgotāju un patērētāju. Turklāt tirgotājiem, kas tajā piedalās, ir nosacījums – būt pieejamiem arī vizuālā tiešsaistē tirgus dienās gluži kā stendā.

Pirmajā amatnieku interneta tirdziņa dienā piedalījušies ražotāji no visas Latvijas ar dažādiem izstrādājumiem, kā apģērbs, somas, sveces, trauki, koka rotaļlietas vai atsevišķi pārtikas produkti.

Viens no dalībniekiem ir arī pavisam jauns bišu produkcijas un kosmētikas ražotājs "ApiMi", kura pārstāve Madara Radziņa pēc pirmajām dienām iniciatīvu vērtēja pozitīvi.

Virtuālais amatnieku tirdziņš būšot atvērta platforma, kas apvieno tikai vietējos mazos ražotājus, un tās veidotāji plāno tiešsaistes tirgu rīkot divas reizes mēnesī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti