Rīta Panorāma

Itālijā Covid-19 dēļ pieaudzis plastmasas atkritumu skaits

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Agritu Vītolu

Bizness laukos. Balansa dēļu ražošana

Amatieru līgas hokejists pārvācas uz laukiem un sāk ražot balansa dēļus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kaspars Bērziņš spēlē hokeju amatieru līgā. Trenējoties savās lauku mājās, viņam radās biznesa ideja ražot balansa dēļus. Tagad Kaspars ir pārvācies uz dzīvi Stalbē, kur ražo dēļus un ir pierādījis, ka biznesu iespējams veidot jebkurā vietā, kur ir internets un pasta nodaļa, lai nosūtītu savu produktu klientiem. 

"Es pats spēlēju amatieru hokeju un mājas treniņiem uzražoju sev balansa dēli. Ieliku hokeja čatā, komandas biedriem parādīju, un pāris cilvēkiem iepatikās.

Ar draudzeni sākām domāt, ka varbūt jāpamēģina pareklamēties, un sākām domāt uzņēmumu dibināt," stāsta vīrietis. 

Pirms diviem gadiem Kaspars Bērziņš Pārgaujas novada Stalbes pagastā izveidoja uzņēmumu, kas ražo balansa dēļus. 

"Pats esmu pēc profesijas pavārs. Nostrādāju laiciņu. Pirms diviem gadiem vasarā izgāju pieaugušo kursus galdniecībā," stāsta Kaspars.

Biznesa uzsākšanai sākotnējo finansējumu ieguvis, piedaloties Pārgaujas novada jauno uzņēmēju grantu konkursā, kur ieguva 2000 eiro. Tagad balansa dēļu ražošana kļuvusi par vienīgo viņa nodarbi. 

"Pagājušajā gadā es pavadīju darbnīcā kādas trīs dienas nedēļā. Tagad jau ir pilna darba slodze. Visas piecas dienas pa darbnīcu dzīvoju. Darbs ir, un nopelnīt var," norāda uzņēmējs.

Saviem klientiem Kaspars piedāvā arī iespēju izvēlēties individuālu dizainu savam dēlim. Darbā viņam visvairāk patīk iespēja strādāt lauku mājās.  

"Esmu šeit pavadījis bērnību, pie vecvecākiem braucu pa vasaru dzīvot. Biju vienu brīdi aizskrējis uz Rīgu padzīvot. Pastrādāju un sapratu, ka Rīgā negribas un ir jānāk uz laukiem.

Te ir brīvība, miers, priekšnieks uz rokām neskatās. Pastrādā, atpūties, atkal pastrādā.

Man vairāk tie nav dziļi lauki. Agrāk likās, ka tālu jābrauc, bet no Rīgas līdz šejienei ir 70 kilometri," stāsta Kaspars.

Viņš ir vēl viens pierādījums tam, ka biznesu iespējams sākt jebkurā vietā Latvijā. Mūsdienās var ražot produktus lauku mājās un pēc tam tos nosūtīt klientam pa pastu kaut vai uz Ņujorku.

"Visi ceļi no Latvijas uz ārpasauli ir vaļā. Var sūtīt pa visu pasauli. Nav jābūt Rīgā. Var mierīgi no laukiem strādāt, dzīvot laukos," uzsver Kaspars.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti