Alūksnē ar Krievijas investora palīdzību grib celt veselības veicināšanas pakalpojuma centra kompleksu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Alūksnē grib celt vērienīgu veselības veicināšanas pakalpojuma centra kompleksu, iesaistot investoru no Krievijas, intervijā Latvijas Radio pastāstīja “Alūksnes un Malienas ziņu” galvenā redaktore Līga Vīksna.

Paredzēts, ka pašvaldība ņems aizņēmumu, kā arī izmanto Eiropas fondu finansējumu, lai Alūksnes ezera krastā uzbūvētu veselības veicināšanas pakalpojuma centra ēku. Savukārt kompleksa otro daļu - viesnīcu, baseinu un citu infrastruktūru - apņēmies īstenot investors no Krievijas.

Vīksna stāstīja, ka investors projektam meklēts ilgi, bet pašlaik jau noslēgtas nomas tiesības par ēku, un pašvaldība sākusi iepirkumu galvenās ēkas būvniecībai.

Investors ieplānojis attīstīt arī apkārt esošo teritoriju, ceļot arī individuālas mājas ģimenēm, kuras gribēs atpūsties centrā.

Pašvaldība arī apņēmusies izbūvēt ērtāku piekļuves ceļu teritorijai.

Pašvaldībā esot norādīts, ka projekts palīdzēs izveidot 47 jaunas darba vietas. Tā būšot attīstība novadam, kā arī ieguldījums ekonomikā, jo cilvēki, kas atpūtīsies centrā arī dosies uz pilsētu un citām vietām novadā.

Vīksna pastāstīja, ka projekta nosacījumos teikts - investoram projektā jāiegulda vismaz 3,2 miljoni eiro. Pats investors gan “Alūksnes un Malienas ziņām” uzsvēris, ka ieguldītā summa būtu lielāka.

Veselības veicināšanas pakalpojuma centru jāuzbūvē 2,5 gadu laikā. Pašlaik vēl nav skaidrs pašvaldības ieguldījums, jo vēl nav noslēdzies iepirkums par būvniecību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti