«Altum» piešķīris starta aizdevumu sejas vairogu ražotājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Attīstības finanšu institūcija “Altum” piešķīrusi finansējumu virtuālā hakatona “HackForce” uzvarētājkomandai “Shield48”, kas ražo un piegādā sejas vairogus mediķiem aizsardzībai no jaunā Covid-19 vīrusa. Aizdevums 100 000 eiro apmērā jaunā projekta īstenošanai piešķirts starta programmas ietvaros, informēja “Altum”.    

“Starta aizdevumu izmantosim, lai iegādātos nepieciešamās izejvielas sejas vairogu ražošanai un nosegtu citas izmaksas – darbinieku algas, iekārtu darba laiku, transportēšanu un piegādes, kas nu jau notiek arī ārpus Baltijas valstīm. Interese ir milzīga, tāpēc novērtējam “Altum” ātro reakciju, piešķirot mums papildu līdzekļus, kas ļaus iegādāties materiālus un nosegt 15 000 sejas vairogu ražošanu. Lai apmierinātu arvien pieaugošo pieprasījumu, esam piesaistījuši jau teju 40 darbiniekus, kas ikdienā nodrošina ienākošo pasūtījumu apstrādi, organizē materiālu iegādi, sagatavo komponenšu piegādes un nodrošina pakošanu,” paziņojuma medijiem norādīja “Baltic3D” līdzīpašnieks Didzis Dejus. 

Jauno sejas vairogu dizaini tika izstrādāti kopā ar mediķiem no Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas, vairogus jau ir izmēģinājuši un par labiem atzinuši arī citi ārsti, farmaceiti, pārdevēji un citi pakalpojumu sniedzēji, kuriem jāturpina strādāt ciešā kontaktā ar cilvēkiem, tādējādi riskējot inficēties pašiem un nejauši pārnēsāt koronavīrusu citiem. Idejas autori jau noslēguši līgumu ar Nacionālo veselības dienestu par 10 000 sejas vairogu izgatavošanu un piegādi ārstniecības iestādēm.

“Šobrīd strādājam ļoti operatīvi – arī brīvdienās, lai nekavējoties nodrošinātu atbalstu ne tikai Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem, bet arī pārējo mūsu programmu klientiem, kam nepieciešami papildu līdzekļi jaunu projektu īstenošanai,” atzina “Altum” valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

KONTEKSTS:

Pirmais virtuālais hakatons “HackForce” norisinājās no 17. līdz 19. martam ar mērķi meklēt ātrus un efektīvus risinājumus Covid-19 krīzes izraisītajiem izaicinājumiem. Kopumā hakatonā piedalījās vairāk nekā 800 brīvprātīgo, savukārt finālā savas idejas krīzes radītajiem izaicinājumiem prezentēja 28 komandas, uzvarot komandas “Shield48” idejai “Face Shied” par sejas vairogu drukāšanu, izmantojot 3D printerus.

Sejas vairogu ražošanu un piegādi koordinē uzņēmums “Baltic 3D”, aicinot arī citus ražotājus, kam pieejami 3D printeri, pieteikties e-pastā [email protected]. Šobrīd tiek saražoti trīs līdz četri tūkstoši sejas vairogu katru dienu uzņēmumos Rīgā un reģionos, tai skaitā izglītības iestādēs, piemēram, Ventspils tehnikumā un Madonas pilsētas 1. vidusskolā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti