«Altum»: Par projektu sagatavošanu Eiropas Investīciju bankai bijuši aptuveni desmit interesenti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Investīciju konsultāciju centra pakalpojumus, lai varētu iesniegt projektus Eiropas Investīciju bankai, izmantojuši aptuveni desmit interesenti, intervijā Latvijas Radio pastāstīja “Altum” valdes loceklis Jēkabs Krieviņš.

Aptuveni desmit projektos ir izmantotas konsultācijas, lai tos sagatavotu un iesniegtu Eiropas Investīciju bankai. “Ir runa par lielajiem projektiem,” piebilda Krieviņš.

Viņš skaidroja, ka tā dēvētais Junkera investīciju plāns sastāv no trim sadaļām. Finanšu sadaļā ir 315 miljardi eiro, kuri paredzēti kredītiem, garantijām un riska kapitālam. Otrkārt, investīciju konsultāciju centrs sniedz tehnisko palīdzību un konsultācijas projektu kvalitātes uzlabošanai. Treškārt, ir investīciju vides uzlabošanas pasākumi, lai uzlabotu investīciju ieplūšanas nosacījumus.

“Tam visam būtu jādod ekonomikas pieaugums, efekts. Tajā pašā laikā tas, cik katrā valstī no šī tiks izmantots, atkarīgs no katras dalībvalsts prioritātēm, vajadzībām un mērķiem. Tādas konkrētas nodalītas summas katrai dalībvalstij nav paredzētas,” skaidro Krieviņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti