«Altum» izsniedzis jau 5700 kredītus mājokļu iegādei jaunajām ģimenēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valsts attīstības finanšu institūcija “ALTUM” sadarbībā ar bankām divarpus gadu laikā izsniegusi aizdevumus mājokļa iegādei 5700 jaunajām ģimenēm.

Kā norāda "ALTUM" valdes locekle Inese Zīle, pašlaik aptuveni 60% no visiem aizdevumiem tiek izsniegti Rīgā un Rīgas apkārtnē.

„Uz šo brīdi mēs jau esam izsnieguši ģimenēm ar bērniem "ALTUM" galvojumu kopumā 5700 ģimenēm, kas, manuprāt, ir ļoti ievērojams skaitlis par kopējo summu 38,6 miljoni, kas ir no "ALTUM" puses piešķirtā galvojuma summa. Ja mēs apskatāmies uz kopējo hipotekāro aizdevumu summu, kas izsniegti ar valsts galvojumu, tad tie ir 341 miljons eiro,” stāsta Zīle.

Tāpat viņa piebilda, ka aizdevumam ar "ALTUM" galvojumu ir vērā ņemamas priekšrocības, piemēram, krietni mazāka pirmā iemaksa par mājokli. “Šī programma ir paredzēta galvenokārt ģimenēm ar bērniem, kuriem ir stabili ienākumi, bet nepietiek uzkrājumu pirmās iemaksas veikšanai. Un ar "ALTUM" galvojumu bankas kredītu var saņemt ģimene ar ievērojamu atlaidi tieši pirmajai iemaksai. Ja normāli tie būtu atkarībā no bankas no 15 – 20%, tad ar "ALTUM" galvojumu pirmā iemaksa var būt 5-10%. Bet tas noteikti ir jāprasa katram savā bankā. Uz šo brīdi ir noslēgti līgumi ar visām lielākajām bankām.”

"ALTUM" valdes locekle Inese Zīle
00:00 / 00:59
Lejuplādēt

Ziņots, ka finanšu sektora attīstības plānā šim un turpmākajiem diviem gadiem īpašs akcents likts uz kreditēšanas aktivizēšanu. Plāns, kuru atbalstīja valdība, paredz gan jau esošās un lielu popularitāti iemantojušās mājokļu galvojumu programmas ģimenēm ar bērniem turpināšanu, gan tās paplašināšanu no nākamā gada. Sākot no nākamā gada, valsts galvojumu pirmā mājokļa iegādei, iespējams, varēs saņemt ne tikai ģimenes ar bērniem, bet arīdzan jaunie speciālisti.

Saskaņā ar finanšu sektora attīstības plānu atbalstu pirmā mājokļa iegādei programmas ietvaros ik gadu varētu sniegt 1200 jaunajiem speciālistiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti