Rīta Panorāma

Intervija ar Svetlanu Mjakuškinu Būvniecības valsts kontroles biroja direktori

Rīta Panorāma

Trīs Latvijas tenori – svin 20 gadu jubileju

Intervija ar Reini Bērziņu, "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" valdes priekšsēdētāju

«Altum»: Investoru uzticība Latvijai saglabājusies

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Investoru uzticība Latvijai ir saglabājusies, un mūsu valsts finanšu sektorā ir stabilitāte. To Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" ("Altum") vadītājs Reinis Bērziņš.

Par spīti pēdējās nedēļās finanšu sektorā piedzīvotajām problēmām, tostarp saistībā ar komercbankas "ABLV Bank" nedienām, kas atbalsojās arī citviet pasaulē, Latvijas finanšu tirgū būtiskas izmaiņas nav notikušas un tajā valda stabilitāte. Par to liecina gan nemainīgā klientu, gan sadarbības partneru uzvedība, klāstīja "Altum" vadītājs.

Bērziņš klāstīja, ka investoru uzticību apliecina arī nemainīgi lielā interese par "Altum" emitētajiem vērtspapapīriem.

Proti, "Altum" otro reizi finanšu tirgū piedāvāja jaunās obligācijas, un pieprasījums pēc tām pagājušajā nedēļā sešas reizes pārsniedza piedāvājumu. "Interese ir tikpat liela kā pirms šiem notikumiem," piebilda "Altum" vadītājs.

Turklāt vērtspapīru fiksētā gada procentu likme bija tāda pati kā iepriekš - 1,3%. Tas nozīmē, ka investori Latvijas finanšu tirgu arvien uzskata par stabilu, sacīja Bērziņš.

"Altum" iepriekš norādīja, ka obligācijas iegādājās 14 investori Baltijā: četras bankas (20%), kā arī 10 aktīvu pārvaldības fondi un apdrošināšanas sabiedrības (80%). 

LETA iepriekš ziņoja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 2017.gada septembra sākumā reģistrēja "Altum" obligāciju pamatprospektu, nosakot, ka obligāciju pamatprospekta ietvaros institūcija ir tiesīga izteikt obligāciju publiskos piedāvājumus kopumā 30 miljonu eiro apmērā. Pērn 17.oktobrī "Altum" emitēja obligācijas 20 miljonu eiro apmērā.

"Altum" ir valsts kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros, papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas. "Altum" 40% akciju turētājs ir Finanšu ministrija, 30% akciju turētājs – Ekonomikas ministrija un 30% akciju turētājs – Zemkopības ministrija.

"Altum" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti