Rīta Panorāma

Latvijas ugunsdzēsībai 155

Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu

Skype saruna ar Reini Bērziņu par Latvijas eksportētāju nākotnes prognozēm un iespējām

«Altum»: Interese par eksporta apdrošināšanu pieaugusi trīs reizes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Covid-19 krīzes laikā interese par eksporta apdrošināšanu, salīdzinot ar pirmskrīzes situāciju, pieaugusi trīs reizes, atzina “Altum” valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

Bērziņš LTV raidījumam “Rīta panorāma” informēja, ka ir saņemti 227 pieteikumi par eksporta apdrošināšanu, kas ir trīs reizes vairāk, “nekā miera laikos”.

Bērziņš pastāstīja, ka tagad apdrošināt eksportu ir ērtāk un vienkāršāk, un fokuss ir ne tikai uz valstīm ārpus Eiropas Savienības, bet arī uz Eiropas valstīm.  

Intervijā Latvijas Radio Bērziņš atzina, ka eksportētājiem krīze bija acīmredzama, un, lai gan preču kustība ir iespējama, bet piegāžu ķēdes apgrūtinātas, situācijas ir atšķirīgas un arī eksporta partneris var neizpildīt saistības. Ja tas bija ievērojams pasūtījums, tas var nodarīt kaitējumu naudas plūsmai, tāpēc drošāk eksportu apdrošināt, skaidroja Bērziņš.  

Pēdējos gados eksporta garantijas nebija ļoti populāras, un, ja kāds darījums nenotika, izmaksātās apdrošināšanas bija pārsimt tūkstoši eiro, tagad situācija varētu mainīties, “Altum” uzņemoties vairāk risku, ko institūcija apdrošina, norādīja Bērziņš.

Viņš norādīja, ka tagad saņemtie pieteikumi liecina, ka eksportētāji kļūst piesardzīgāki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti