«Altum» emitē zaļās obligācijas 20 miljonu eiro vērtībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Akciju sabiedrība "Attīstības finanšu institūcija Altum" ir emitējusi savas pirmās zaļās obligācijas. Baltijas valstu investori par šo emisiju esot izrādījušu būtisku interesi, un parakstītais apjoms 6,5 reizes pārsniedza emitēto apjomu, informēja “Altum”.

Otrdien, 10.oktobrī, “Altum” emitēja zaļās obligācijas par kopējo summu 20 miljoni eiro ar dzēšanas termiņu 2024.gada oktobrī, fiksēto gada procentu likmi (kuponu) – 1,3%, ienesīgumu – 1,367 %.

Obligāciju kopējais pieprasījums 6,5 reizes pārsniedza plānoto emisijas apjomu. Obligācijas iegādājās 24 investori: aktīvu pārvaldības fondi, apdrošināšanas sabiedrības un bankas Latvijā (43,5%), Lietuvā (31%), Igaunijā (19%), Zviedrijā un Vācijā (6,5%). Obligācijas tiks kotētas biržā “Nasdaq Riga”.

Ieņēmumi no obligāciju emisijas tiks izmantoti dzīvotspējīgu uzņēmējdarbības projektu finansēšanai energoefektivitātes un atjaunojamo energoresursu izmantošanas jomā. Tas būtiski paplašināšot Latvijā pieejamo finanšu atbalstu videi draudzīgu projektu ieviešanai un vides ilgtspējas uzlabošanai. Obligāciju finansējums būs pieejams projektiem šādās jomās:

  • energoefektivitāte centralizētu apkures sistēmu,
  • enerģijas atgūšanas,
  • enerģijas patēriņa samazināšanas jomā,
  • energoefektīvās ēkas,
  • atjaunojamo energoresursu ieguve no vēja, saules un biomasas,
  • “zaļās” ēkas un ilgtspējīgs transports, tostarp energoservisa kompānijām (ESKO), kas darbojas uzņēmumu apkalpošanas sektorā šajās jomās.

Lai varētu emitēt zaļās obligācijas, "Altum" sagatavoja un apstiprināja Zaļo investīciju ietvaru. 

Zaļās obligācijas ir ar klimatu saistīts fiksēta ienākuma finanšu instruments, kas ļauj investoriem ar vispārīgo ieguldījumu pilnvarojumu piedalīties ar klimatu saistītu projektu finansēšanā, tādējādi veicinot informētību par klimata pārmaiņu radītajiem riskiem, vienlaikus ieguldot drošā instrumentā. "Altum" ir ceturtais šādu obligāciju emitents, kas bāzēts Baltijas valstīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti