«Altum» emitē obligācijas 20 miljonu eiro apmērā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

VAS "Attīstības finanšu institūcija "Altum"" trešdien, 15. aprīlī, emitē obligācijas 20 miljonu eiro apmērā, tā teikts institūcijas sniegtajā informācijā biržai "Nasdaq Riga".

Minētās papildus emitētās obligācijas šodien iekļaus arī "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā. Ieņēmumi no šīs obligāciju emisijas tiks izmantoti "Altum" ilgtspējīgu tautsaimniecībai svarīgu uzņēmējdarbības projektu finansēšanai lauksaimniecības jomā.

"Altum" emitē obligācijas 20 miljonu eiro apmērā
00:00 / 01:15
Lejuplādēt

"Emitējām jau principā ceturto reizi. Obligācijas 2017. gadā, 2018. gadā, 2019. gadā un arī šogad esam emitējuši. Ienesīgums arī bijis ļoti labs - 1,3%. Šie bijuši investori no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Mēs redzam, ka par emisiju tika izrādīta būtiski lielāka interese. Tā par "Altum" obligācijām bija gandrīz četras reizes lielāka nekā tas, ko mums bija nepieciešams piesaistīt. Jau pieminētos 20 miljonus eiro. Obligācijas kopumā Baltijas valstīs iegādājās 15 investori - vairākas bankas, akciju pārvaldības fondi un apdrošināšanas sabiedrības. "Altum" turpina finansēt programmas, tajā skaitā pašu spēkiem, visi redz, ka ārpusē ir ļoti nopietni valstiski izaicinājumi," sacīja "Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

KONTEKSTS:

Pandēmijas ekonomisko seku pārvarēšanai Latvijā paredzēti īpaši valsts atbalsta mehānismi Covid-19 skartajiem uzņēmumiem, to darbiniekiem, Covid-19 pacientiem un arī visiem uzņēmumiem. Tālab valsts mobilizējusi līdzekļus aptuveni 4 miljardu eiro apmērā.

Covid-19 vīruss Latvijā pirmoreiz konstatēts 2020. gada 2. martā, bet 25. martā konstatēts, ka vīruss cirkulē sabiedrībā. Lai ierobežotu infekcijas izplatīšanos Latvijā, no 12. marta līdz 12. maijam izsludināta ārkārtējā situācija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti