«Altum» ar speciālajiem Covid-19 krīzes instrumentiem ekonomikā līdz šim ieguldījusi 160 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

"Attīstības finanšu institūcija "Altum"" ("Altum") ar speciālajiem Covid-19 krīzes instrumentiem ekonomikā līdz šim ieguldījusi 160 miljonus eiro, aģentūrai LETA pavēstīja institūcijā.

"Altum" pārstāvji norādīja, ka institūcija kopš Covid-19 krīzes finanšu instrumentu ietvaros veicinājusi kopumā vairāk nekā 358 miljonu eiro ieplūšanu ekonomikā, tostarp 165 miljoni eiro ieguldīti ekonomikā ar speciāliem krīzes instrumentiem - apgrozāmo līdzekļu aizdevumiem un garantijām banku kredītu brīvdienām, savukārt apmēram 193 miljoni eiro ieguldīti ekonomikā ar ikdienas "Altum" programmu starpniecību.

"Pozitīvi, ka neraugoties uz krīzi, pieprasījums arī pēc ikdienas finanšu instrumentiem ir saglabājies līmenī, kāds tas bija šajā laikā pirms gada. Tas liecina, ka uzņēmumi mērķtiecīgi turpina attīstību, neraugoties uz globālo turbulenci," pauda institūcijas pārstāvji.

Tāpat "Altum" pārstāvji norādīja, ka arī eksporta garantiju jomā vērojama liela interese - tieši Covid-19 krīzes laikā uzņēmēju interese apdrošināt eksporta darījumu ir aptuveni četrkāršojusies. Pēdējo triju mēnešu laikā "Altum" saņemti apmēram 300 pieteikumu.

"Altum" ir valsts kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros, papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas.

"Altum" 40% akciju turētājs ir Finanšu ministrija, 30% akciju turētājs - Ekonomikas ministrija un 30% akciju turētājs - Zemkopības ministrija. "Altum" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti