Alkohola iznomātājam Bauskā atņem licenci

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

 Valsts ieņēmumu dienests (VID) anulējis alkohola tirdzniecības licenci uzņēmumam "Seavita", kurš Bauskā bija iemantojis atpazīstamību ar centieniem apiet alkoholisko dzērienu tirdzniecības ierobežojumus, alkoholiskos dzērienus iznomājot, informēja VID.

Vienlaikus pret komersantu uzsākta arī administratīvā lietvedība.

Licence  darbībām ar akcīzes precēm komersantam anulēta, jo tas pretēji likuma prasībām nenodrošināja VID Akcīzes pārvaldes amatpersonām iespēju pārbaudīt tirdzniecības vietu. Uzņēmums arī ignorēja VID atkārtotu uzaicinājumu par ierašanos uz paskaidrojumu sniegšanu administratīvajā lietā.

VID atgādina, ka mantas, ko nevar lietot citādi kā patērējot, nav izīrējamas. Šāda prasība ietverta Civillikumā, turklāt likums paredz, ka  pēc nomas vai īres izbeigšanās nomniekam vai īrniekam jāatdod atpakaļ iznomātā vai izīrētā lieta ar visiem tās piederumiem, cik iespējams labā stāvoklī.

Alkoholu var lietot tikai patērējot, līdz ar to pēc nomas līguma izbeigšanās lietas atdošana nav iespējama. Tādējādi pēc būtības tāds darījums kā alkohola noma nav iespējams, skaidro VID. Iespējams, ka tā ir alkohola realizācija slēptā formā, lai apietu alkoholisko dzērienu realizācijas ierobežojumu no plkst.22.00 līdz 8.00.

Jau ziņots, ka Latvijā līdz šim vēl nebijušo biznesu uzsāka Bauskā, kur vietējie alkohola tirgotāji atraduši veidu, kā ar līkumu apiet likumu par grādīgo dzērienu tirdzniecības aizliegumu pēc pulksten desmitiem vakarā. Tā vietā, lai to pārdotu, alkoholu piedāvā iznomāt, par atsevišķu samaksu to piegādājot arī uz mājām. 

Paši tirgotāji jutās brīvi – reklāmas bija izvietotas uz Bauskas ziņojumu stabiem, pa pilsētu braukāja trafarētas mašīnas, un iedzīvotājiem tika dalītas skrejlapas. Bet atklātā darbošanās gan viņiem pašiem nākusi arī par sliktu - uzreiz piesaistīta policijas uzmanība un izdarīti divi kontrolpirkumi, par  fiksētajiem pārkāpumiem noformēts administratīvais protokols par akcīzes preču tirdzniecības prasību pārkāpumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti