Akcionāri lemj par «Olainfarm» aiziešanu no biržas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Zāļu ražotājas AS "Olainfarm" akcionāri sapulcē ceturtdien, 14. oktobrī, lēmuši par sabiedrības akciju izslēgšanu no regulētā tirgus. Lēmums pieņemts ar nepieciešamo balsu vairākumu, informēja uzņēmuma pārstāve Ilze Čikule.

Atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likuma prasībām akcionāriem, kas balsojuši par "Olainfarm" akciju izslēgšanu no regulētā tirgus, būs pienākums izteikt obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu. 

Tāpat akcionāru sapulce balsojusi par prasību celšanu pret iepriekšējiem padomes locekļiem Haraldu Velmeru un Kārli Krastiņu, lai no viņiem piedzītu nodarītos zaudējumus.  Lai aprēķinātu precīzu zaudējumu apmēru, valdei uzdots veikt uzņēmuma iekšējo pārbaudi par periodu no 2019. gada 1. aprīļa līdz 2021. gada 17. jūnijam.

Akcionāri balsoja arī par prasības celšanu pret "Olainfarm" bijušajiem valdes locekļiem Milanu Beļeviču un Jerūnu Veitesu. 

Vēl "Olainfarm" akcionāri nolēma, ka turpmāk uzņēmuma valde sastāvēs no pieciem valdes locekļiem līdzšinējo septiņu vietā.

KONTEKSTS:

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai.

"Olainfarm" koncerna apgrozījums 2020. gadā bija 122,157 miljoni eiro, kas ir par 11% mazāk nekā 2019. gadā, savukārt koncerna peļņa samazinājās 2,3 reizes un bija 9,478 miljoni eiro.

"Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti