Eiro fokusā

Uzņēmēji pozitīvi vērtē nodokļu reformu, negatīvi - nodokļu likmes

Eiro fokusā

Investīciju piesaiste Latvijā: daudzi projekti īstenojas reģionos

Akcija “Atvērtās dienas laukos” saimniecībām sniedz papildus atpazīstamību

Akcija «Atvērtās dienas laukos» – iespēja saimniecībām iegūt plašāku klientu loku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" organizētajā akcijā "Atvērtās dienas laukos" bija iespēja iepazīt lauku dzīvi un nobaudīt lauku labumus, viesojoties dažādās saimniecībās. Šāda akcija ir laba iespēja saimniecībām iegūt plašāku klientu loku un atpazīstamību.

“Atvērtās dienas laukos” Latvijā notiek kopš 2012. gada, popularizējot laukus, tur audzētus, ražotus, gatavotus produktus un pakalpojumus. Šogad amatnieki, mājražotāji, lauku saimniecību un viesu namu īpašnieki triju dienu garumā uzņēma pie sevis ciemiņus.

“]Man] pirmais gads, es kļuvu par mājražotāju, kas kaut ko ražo, un man ir prieks arī savās mājās uzņemt ciemiņus,” stāsta Gita Usāne no Līvānu novada Sutru pagasta. Viņa ir pirtniece un, kā pati sevi nodēvējusi, ziedare. Gita izgatavo no augiem sīrupus, izvilkumus eļļā.

Usāne ir pārliecināta, ka akcija “Atvērtās dienas laukos” ir iespēja iepazīstināt ar sevi: “Parādīt to, ka laukos nav tā, ka nav ko darīt, ka laukos var dzīvot, kopt zemi un nopelnīt naudiņu iztikai. Ir vajadzīga gribēšana un vēlēšanās kaut ko darīt.”

Viesu mājas “Paradīzes” saimnieks Normunds Prūsis no Balvu novada Bērzkalnes pagasta, tūrisma sezonai sākoties, “Lauku ceļotāja” rīkotajā akcijā piedalās regulāri. Šogad, kā norāda Normunds, vēsais laiks ietekmējis cilvēku aktivitāti, tomēr cilvēki viņa saimniecībā ieradušies no Talsiem, Tukuma un arī Ventspils.

Arī Normunds uzskata, ka akcija dod atpazīstamību un sniedz papildu informāciju, ka arī attālākos nostūros ir tūrisma piedāvājumi.

“Jo vairāk reklamēsies, jo vairāk cilvēku brauks. Un no mutes mutē - tā  ir vislabākā reklāma,” saka saimnieks.

Šogad “Atvērtajās dienās laukos” savas durvis apmeklētājiem vēra 129 saimniecības. Šogad kopumā apmeklētāju plūsmu ietekmēja sliktais laiks, bija gan lietus, gan aukstums.

“Apmeklētāju skaits ir mērāms ar četriem cipariem, tas ir pāri par tūkstoti. Pēc apkopotās statistikas mēs redzam, ka apmēram 90% ir ģimenes ar bērniem, pārējie - draugu kompānijas, skolēnu grupas,” zina stāstīt Latvijas lauku tūrisma asociācijas “Lauku ceļotājs” pārstāvis Juris Smaļinskis.

Lielākā daļa apmeklētāju bijuši no Rīgas, pārējie no saimniecībām tuvākajām apkārtnēm. Lielākoties atzinīgi vērtējumu guvusi iespēja iepazīt lauku dzīves ikdienu.

“Pirmkārt tā ir lauku dzīve, pēc kā pilsētnieki ir ļoti noilgojušies, kur ir bijusi iespēja satikties ar mājdzīvniekiem, pabarot mājdzīvniekus.”

“Atvērtās lauku dienas” saimniecībām ir kā pamudinājums sarosīties un būt gataviem jaunajai tūrisma sezonai gan tiem, kuri gadu no gada  uzņem pie sevis ciemiņus, gan tiem, kuri to dara pirmo reizi. Kā vieniem, tā otriem tā ir reklāma, kas izskan visā Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti