Dienas ziņas

Ik gadu Latvijā reģistrē ap 300 jaunu AIDS pacientu

Dienas ziņas

Uz Latvijas–Baltkrievijas robežas veidojas rindas

Aizputes uzņēmējs paplašina darbību

Aizputes beķeris Covid-19 krīzē paplašina darbību – atver konditoreju Liepājā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Covid-19 krīzes laiks pavasarī Aizputes uzņēmējam, beķerejas īpašniekam Sandrim Štālam lika domāt nevis par darbības sašaurināšanu, bet gan tās paplašināšanu. Izlolotais sapnis īstenojās šoruden, pirms mēneša atverot savu konditoreju Liepājā. Par spīti dažādām grūtībām, viņš ir apņēmības pilns turpināt iesākto.

Liepājnieki ir pieraduši nesteidzīgi malkot kafiju vai nobaudīt kādu gardumu. Par to savā jaunatvērtajā konditorejā novembra pirmajā nedēļā pārliecinājies Sandris Štāls. Negaidīts bijis valdības lēmums par noteiktajiem ierobežojumiem ēdināšanas uzņēmumiem, kas mazinājis apmeklētāju plūsmu.

"Cilvēki nāk. Viņi nenāk tik daudz, cik vajadzētu, to es varu jums teikt godīgi.

Bet katrā ziņā, negrasāmies padoties. Iekšējā intuīcija ir tāda, ka tam jāstrādā," sacīja uzņēmējs.

Šo laiku nebūt nevarot salīdzināt ar to, kas bijis pirms sešarpus gadiem, kad atvērta beķereja Aizputē, atzina Štāls. Ar produkcijas atšķirību un tās kvalitāti iegūta plaša klientu uzticība, tāda tā jāsaglabā arī jaunajā konditorejā. Pirmā mēneša laikā jau nācies saskarties ar speciālistu trūkumu.

"Viens ir darba intervija, ko mēs sarunājam, kā tas notiks. Otrs ir praktiskais, kā to izpildām, līdz ar to nākas pieņemt smagākus lēmumus. Tas ir tiešām grūts process – atrast konditoru, kas to dara, bet cilvēki nāk un jautā pēc darba," klāstīja beķerejas īpašnieks.

"Tāda tendence ir, ka cilvēks, kas strādājis par konditoru, grib iet par palīgu. No tā varam secināt, ka viņš reāli nevēlas uzņemties tik atbildīgu darbu kā konditors. Tā kā konditoru trūkums ir visu laiku," atzina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Liepājas filiāles vadītāja Dace Baumane.

Lai kaut ko iegūtu, kaut kas ir jāzaudē, atzina uzņēmējs, taču, cik daudz tas būs, to nevarot paredzēt. Viņam kā finanšu un ekonomikas speciālistam neesot izprotama valdības rīcība par nodokļu politikas un minimālās algas izmaiņām pandēmijas laikā.

"Vai tiešām tas šajā brīdī bija aktuālākais! Tad, kad valstī tiešām ir lielākas problēmas un mēs cīnāmies ar briesmīgu slimību, kas mums ir jāuzvar ar visiem spēkiem, bet tajā pašā brīdī mēģinām pacelt algas, nodokļus un visu pārējo, kas būtu jādara mierīgos apstākļos, kad uzņēmēji strādā.

Bet to mēs redzēsim tālāk, kā tas iespaidosies uz daudzajiem uzņēmējiem, kas jau tagad cīnās par izdzīvošanu," teica Štāls.

Jaunais un enerģiskais uzņēmējs ir pārliecināts, ka jebkuras grūtības ir pārvaramas, tās rada rūdījumu nākamajiem pārbaudījumiem.

"Vienmēr jābūt kaut kādam mērķim, uz ko mēs ejam. Šis ir tas grūtākais periods, bet, ja mēs tiksim pāri šim, viss būs kārtībā," pārliecināts beķerejas saimnieks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti