Aizdevēji piesardzīgi optimistiski par Grieķijas spēju mazināt budžeta deficītu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pozitīvā noskaņā Amsterdamā sākusies Eirogrupas sanāksme. Eiro ieviesušo valstu un starptautisko aizdevēju delegācijas izsaka piesardzīgu optimismu par Eirogrupas visvairāk novājinātās ekonomikas – Grieķijas jaunākajiem rādītājiem. 

"Eurostat" dati liecina, ka Grieķija pērn spējusi samazināt budžeta deficītu pat vairāk, nekā prognozējuši starptautiskie aizdevēji, un tas tagad pietuvina noslēgumam sarunas par Grieķijas aizdevuma programmas pārskatīšanu.

"Esmu ļoti apmierināta, ja šie dati tiešām ir precīzi. Domāju, ka tas var mainīt mūsu skatījumu, taču vispirms jāsagaida, vai tie tiešām būs galīgie skaitļi. Mēs šodien pārrunāsim Grieķijas veikto progresu saistībā ar aizdevuma programmas nosacījumu izpildi. Ja sarunas būs veiksmīgas, mēs varēsim sākt diskutēt arī par iespēju daļēji norakstīt Grieķijas parādus, taču pašlaik mēs esam vēl tikai šīs sarunas pašā sākumā," teica Starptautiskā valūtas fonda direktore Kristīne Lagarda.

Grieķijas valdība uzsver, ka daļēja parādu norakstīšana pašlaik būtu galvenais pasākums, kas ļautu Grieķijai pilnībā atgriezties uz ekonomikas atlabšanas ceļa.

Taču starptautiskie aizdevēji pagaidām vēl nav pilnībā apmierināti ar Grieķijas ieviestajiem taupības pasākumiem, lai piekristu runāt par parādu atlaišanu. Īpašas nesaskaņas starp abām pusēm ir jautājumā par Grieķijas dāsnās pensiju sistēmas reformēšanu, kas var veicināt sociālo iemaksu palielināšanu un pensiju samazināšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti