«Airbus» brīdina: «Brexit» bez vienošanās liks kompānijai pamest Lielbritāniju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Eiropas aviobūves giganta “Airbus” vadītājs Toms Enderss brīdinājis – ja Lielbritānija izstāsies no Eiropas Savienības (ES) bez vienošanās, uzņēmums varētu pārcelt savu darbību citur.

Tas atstātu ļoti nelabvēlīgu iespaidu uz Lielbritānijas ekonomiku.

Enderss vairākkārt uzsvēris, ka “Brexit” nozīmētu investīciju pārtraukšanu Lielbritānijā. Viņš paudis neapmierinātību ar Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas piedāvāto “Brexit” stratēģiju un situāciju, kurā divus gadus pēc referenduma aizvien nav skaidrības par nākotni.

“Airbus” pašlaik Lielbritānijā nodarbina 14 000 cilvēku, un vēl 110 000 cilvēku strādā uzņēmuma piegādes tīklos.

KONTEKSTS:

Lielbritānijas premjerministre Meja 15. janvārī ar lielu balsu vairākumu zaudējusi izšķirošajā balsojumā par "Brexit" vienošanos.  

21. janvāra vakarā tika nolemts, ka Meja turpinās sarunas ar ES, lai panāktu izstāšanās vienošanās apstiprināšanu britu parlamentā. Uzrunā parlamentā viņa teica, ka turpmākajās dienās centīsies atrast veidus, kā risināt vienu no sāpīgākajiem jautājumiem – par Ziemeļīrijas robežu.https://eu2.madsone.com/ad/100241548342818000072/4e15750c19516c21/mads.gif

 Eiropas Savienība (ES) nav gatava atbalstīt britu premjerministres piedāvāto “Brexit” plānu B. Attieksme varētu mainīties, ja mainās arī pašu britu ambīcijas. Tikmēr Terēza Meja parlamentā kārtējo reizi apstiprinājusi, ka savas sarkanās līnijas mainīt negatavojas un iestājas pret “Brexit” sarunu procesa pagarināšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti