«airBaltic» zaudējumi pirmajā pusgadā sasniedz 185 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Koronavīrusa krīzes laikā lidsabiedrība "airBaltic" piedzīvojusi ievērojamu ieņēmumu un pārvadāto pasažieru skaita kritumu, un saskaņā ar 2020. gada pirmo sešu mēnešu neauditētajiem konsolidētajiem uzņēmuma finanšu rezultātiem grupa strādājusi ar 184,8 miljonu eiro zaudējumiem, informēja lidsabiedrība.

2020. gada pirmajos sešos mēnešos grupas ieņēmumi sasniedza 82,5 miljonus eiro, kas ir par 62% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn. Lidsabiedrības pārvadāto pasažieru un veikto lidojumu skaits samazinājās attiecīgi par 64% un 58%. 

Tabula: airBaltic

"Mēs šo gadu iesākām stabili, turpinot ilgtspējīgu izaugsmi gan janvārī, gan februārī, taču turpmākajos mēnešos nozare piedzīvoja lielāko krīzi aviācijas vēsturē. Tās rezultātā "airBaltic" bija spiesta uz 62 dienām apturēt lidojumus, kā arī kopumā ievērojami saruka pieprasījums pēc tiem," norādīja "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Viņš sacīja, ka, lai cīnītos ar Covid-19 krīzi, "airBaltic" samazināja darbības apjomu un izmaksas, koriģēja biznesa plānu "Destination 2025 CLEAN", kā arī nodrošināja finansējumu no akcionāriem.

"Pateicoties tam, brīdī, kad tirgus atkopsies, mēs būsim labā pozīcijā, lai pilnībā atjaunotu lidojumus ar mūsu efektīvo "Airbus A220-300" floti," piebilda Gauss.

KONTEKSTS:

Jaunais koronavīruss sāka izplatīties 2019. gada nogalē Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku. Pasaules Veselības organizācija 2020. gada martā paziņoja, ka Covid-19 sasniedzis globālās pandēmijas līmeni.

Covid-19 slimības ierobežošanai daudzas pasaules valstis nolēma apturēt starptautiskos pasažieru pārvadājumus. Covid-19 krīze ļoti smagi ir skārusi arī aviācijas nozari. Analītiķu prognozes liecina, ka ceļojumu atsākšanās un aviokompāniju atkopšanās var prasīt daudzus mēnešus, drīzāk pat vairākus gadus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti