Rīta Panorāma

Saulrieta koncerti Mārupē. Intervija ar Lauru Leontjevu un Tomu Liepājnieku

Rīta Panorāma

Intervija ar tieslietu ministru Jāni Bordānu

"airBaltic" veiksmīgi emitē obligācijas 200 miljonu eiro vērtībā. Intervija ar Martinu Gausu

«airBaltic» veiksmīgi emitē obligācijas 200 miljonu eiro vērtībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Aviokompānija “airBaltic” veiksmīgi emitējusi obligācijas 200 miljonu eiro vērtībā, kas ir vēsturisks solis un lielākā obligāciju emisija Latvijā, LTV “Rīta panorāma” atklāja lidsabiedrības vadītājs Martins Gauss.

Viņš uzsvēra, ka, piesaistot vairāk nekā 100 investorus no 25 valstīm, aviokompānija uzlabojusi likviditāti un tagad ir stiprāka, nekā bija, taču stratēģiskā investora meklējumi turpināsies.  

“airBaltic”

 “airBaltic” galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 80% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA “Aircraft Leasing 1” pieder aptuveni 20%.

“airBaltic” nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 80 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas, piedāvājot ērtus savienojumus no Rīgas uz plašo galamērķu klāstu lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos Austrumos.

“airBaltic” flotē ir 39 lidmašīnas: 19 “Airbus A220-300”, 8 “Boeing 737” un 12 “Bombardier Q400 NextGen”.
2014., 2015., 2016. un 2017. gadā airBaltic sasniedza labākos punktualitātes rādītājus pasaulē.

Obligāciju emisija ļaus uzņēmumam attīstīties bez ierobežojumiem, finansēt nākamās lidmašīnu iegādes un attīstību, norādīja Gauss. 

Uzņēmuma paziņojumā medijiem norādīts, ka “airBaltic” 23. jūlijā ir veiksmīgi emitējusi piecu gadu obligācijas 200 miljonu eiro vērtībā, kuru procentu likme ir 6,75%.

Šī ir lielākā Latvijas uzņēmumu obligāciju emisija.

Obligācijas iegādājās vairāk nekā simt investori no 25 valstīm, un pieprasījums pārsniedza piedāvājumu.

“airBaltic” vadības komanda kopā ar starptautisko investīciju banku “J.P. Morgan” un SEB banku rīkoja plaši apmeklētu sešu dienu investīciju prezentācijas tūri, kurā tikās ar potenciālajiem investoriem visās trīs Baltijas valstu galvaspilsētās, kā arī Londonā, Frankfurtē, Cīrihē, Ženēvā un Helsinkos.

“airBaltic” arī ir kļuvusi par pirmo lidsabiedrību Centrāleiropā un Austrumeiropā, kas ar eiroobligāciju piedāvājumu ienāk starptautiskajā parāda vērtspapīru tirgū. Investori ir skaidri apliecinājuši, ka saredz “airBaltic” stratēģiju kā spēcīgu.

“Mēs turpināsim īstenot mūsu attīstības stratēģiju, kas ir daļa no “airBaltic” “Destination 2025” biznesa plāna. Emitējot obligācijas, mēs ievērojami stiprināsim uzņēmuma likviditāti un bilanci, kā arī turpināsim investīcijas mūsu lidmašīnu flotes modernizācijā,” norādīja Gauss.

Plānots, ka darījumu izpilde par obligāciju iegādi tiks noslēgta 2019. gada 30. jūlijā. Obligācijas tiks kotētas “Euronext” Dublinas biržā, kas ir viena no atzītākajām obligāciju kotēšanas platformām pasaulē.

10. jūlijā "airBaltic" saņēma starptautiskās reitingu aģentūras “Standard & Poor’s” sākotnējo BB- kredītreitingu ar stabilu nākotnes perspektīvu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti